Αυτό το ταϊβανέζικο ηλεκτρικό supercar είναι ταχύτερο από το νέο Tesla Roadster

Σχετικά άρθρα

Η Tesla έχει ανακοινώσει πως το νέο Roadster είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, αλλά οι Ταϊβανέζοι της Xing Mobility δηλώνουν πως το Miss R, το ηλεκτρικό supercar που ετοιμάζουν, θα είναι ακόμη γρηγορότερο.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που αναπτύσσεται στην Ταϊπέι, διαθέτει ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1 megawatt, ή αν προτιμάς 1.360 άλογα. Μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Η εταιρία δεν αναφέρει την αυτονομία του μοντέλου, αλλά κάνει γνωστό πως αυτό θα μπορεί να αλλάξει το πακέτο των μπαταριών του μέσα από μια διαδικασία που δεν θα διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά.

Η μπαταρία αποτελείται από 98 modules, με το καθ’ένα να διαθέτει 42 κελιά ιόντων-λιθίου. Συνολικά υπάρχουν 4.116 κελιά, με την εταιρία να θέλει να παρουσιάσει ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο προς τα τέλη του 2018.

Στόχος της Xing Mobility είναι από το 2019 να κατασκευάσει 20 μονάδες του Miss R, με την κάθε μια να κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...
Autoblog.gr