Οι Ταϊβανέζοι της Xing Mobility μας δείχνουν το Miss R, το ηλεκτρικό supercar που ετοιμάζουν, το οποίο υπόσχονται πως θα είναι γρηγορότερο, από το νέο Tesla Roadster που είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που αναπτύσσεται στην Ταϊπέι, διαθέτει ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1 megawatt, ή αν προτιμάς 1.360 άλογα. Μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Η εταιρία δεν αναφέρει την αυτονομία του μοντέλου, αλλά κάνει γνωστό πως αυτό θα μπορεί να αλλάξει το πακέτο των μπαταριών του μέσα από μια διαδικασία που δεν θα διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά.

Η μπαταρία αποτελείται από 98 modules, με το καθ’ένα να διαθέτει 42 κελιά ιόντων-λιθίου. Συνολικά υπάρχουν 4.116 κελιά, με την εταιρία να θέλει να παρουσιάσει ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο προς τα τέλη του 2018.

Μάλιστα η εταιρία αναφέρει πως το Miss R είναι το πρώτο ηλεκτρικό supercar του κόσμου που μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου. Στόχος της Xing Mobility είναι από το 2019 να κατασκευάσει 20 μονάδες του Miss R, με την κάθε μια να κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια.