Δημοπρατείται μια εντυπωσιακή Maserati MC12

Σχετικά άρθρα

H Maserati MC12 είναι ένα υπέρ του δέοντος εξαιρετικά σπάνιο supercar, καθώς η ιταλική εταιρία κατασκεύασε μόλις 55 αυτοκίνητα. Από αυτά, όμως, προς πώληση τέθηκαν τα 50, εκ των οποίων τα 49 ήταν βαμμένα στο κλασικό άσπρο/μπλε χρώμα, το οποίο απότισε φόρο τιμής στην αγωνιστική ομάδα America Camoradi, που έτρεχε με μια Maserati Tipo Birdcages τη δεκαετία του ’60, και το ένα σε μαύρο. Η Ferrari Enzo, με την οποία μοιραζόταν πλαίσιο και κινητήρα, βγήκε σε 400 μονάδες. Άρα καταλαβαίνεις την σπανιότητα της.

H συγκεκριμένη αγοράστηκε το 2005 και θα βγει στο σφυρί στην δημοπρασία Retromobile του οίκου RM Sotheby’s, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Είναι βαμμένη στο υπέροχο περλέ μαργαριταρένιο λευκό Bianco Fuji με μπλε “Blu Victory” λεπτομέρειες και στο εσωτερικό υπάρχουν μπλε δερμάτινες επενδύσεις και πολύ carbon.

Κίνηση παίρνει από τον 6,0-λιτρο V12 κινητήρα που παράγει 630 άλογα και αναλαμβάνει να κινήσει τα μόλις 1.335 κιλά, επιταχύνονται από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με την τιμή που εκτιμάται ότι θα αλλάξει χέρια να κυμαίνεται από €2 εκατ. μέχρι €2,5 εκατ.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...