Kubica: Δεν οδηγώ με το ένα χέρι

Σχετικά άρθρα

Το τελευταίο τεστ της φετινής σεζόν διεξάγεται στην πίστα του Abu Dhabi, και η Williams θεώρησε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει ξανά τις δυνατότητες του Robert Kubica. Ο Πολωνός τα πήγε εξαιρετικά χθες, καθώς ολοκλήρωσε 100 γύρους, δοκιμάζοντας τα νέα ελαστικά της Pirelli. Κι ενώ εμείς θα θέλαμε πολύ να δούμε τον 32χρονο ξανά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.

Το δεξί του χέρι δεν είναι πλήρως λειτουργικό, έτσι είναι λογικό να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Παρ’ όλα αυτά, ο Kubica δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί με το ένα χέρι, απλώς το σώμα του έχει μάθει και προσαρμόζεται κατάλληλα στις ιδιαίτερες συνθήκες, υποστηρίζοντας ότι η δυσλειτουργικότητα του χεριού του δεν αντικατοπτρίζεται στην οδήγηση.

Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι οδηγώ με το ένα χέρι. Δεν οδηγώ με το ένα χέρι. Πιστεύω ότι είναι απίθανο να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο της Formula 1 με ένα χέρι. Αλλά, έχω κάποιους περιορισμούς, οπότε το σώμα μου χρησιμοποίησε κάποιο αντιστάθμισμα, κάτι που δεν είναι κακό. Είμαστε ανθρώπινα όντα και ο εγκέφαλός μας βοηθά το σώμα να ξεπερνά τις δυσκολίες. Αυτό είναι φυσιολογικό. Και πιστεύω ότι τα καταφέρνω καλά σε αυτό.

Ο συμπαθέστατος Πολωνός έχει δουλέψει σκληρά τους προηγούμενους μήνες, αφού τα μονοθέσια είναι εντελώς καινούργια συγκριτικά με αυτά του 2010, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι ποτέ του δεν είχε τόσο καλή φυσική κατάσταση.

Σωματικά, πιστεύω ότι έχω κάνει σπουδαία δουλειά, καλή δουλειά τους τελευταίους έξι μήνες. Δεν ήταν εύκολο, δεν ήταν σαν να ήμουν στο κρεβάτι μου. Πιθανώς, σωματικά είμαι στα καλύτερά μου, πολύ καλύτερα από τότε που έτρεχα το 2010. Οπότε τα κίνητρά μου είναι εκεί και το σώμα αντιδρά καλά.

Προφανώς και ξεκινάω από το μηδέν, επειδή η Formula 1 έχει αλλάξει τόσο πολύ τα τελευταία εφτά χρόνια, είναι σαν να ξεκίνησε από το μηδέν. Αλλά, η εμπειρία που απέκτησα από τότε που έτρεχα στη Formula 1 με βοήθησε να μάθω πιο γρήγορα αυτή τη διαδικασία απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Πολύ ικανοποιημένη είναι η βρετανική ομάδα από τη δουλειά του Kubica. Ο Τεχνικός Διευθυντής της Williams, Paddy Lowe, αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τα σχέδια της ομάδας, δηλαδή αν είναι κοντά στο να υπογράψει μαζί του –όπως κυκλοφόρησε-, ωστόσο παραδέχεται την προσπάθεια και τον εκπληκτικό χαρακτήρα του Πολωνού.

Ο Robert έκανε σπουδαία δουλειά. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι με τον αριθμό των γύρων που έκανε και γενικότερα με τη δουλειά του. Είναι ένας οδηγός με τεράστια εμπειρία και πολλή γνώση γύρω από τη δουλειά του. Είναι ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων, οπότε έχει αυτή την αυτοπεποίθηση και μπορείς να το νιώσεις αυτό στο γκαράζ, οπότε όλοι είναι χαρούμενοι με τον Robert.

Είναι ένας οδηγός που όλοι θαυμάζαμε όταν έτρεχε στη Formula 1. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τον χαρακτήρα του και το γεγονός ότι σκεφτόταν να επιστρέψει από ένα τέτοιο ατύχημα που είχε, παλεύοντας ξανά για να επιστρέψει ξανά στη Formula 1.

Αυτό που προβληματίζει τους ανθρώπους της Williams σύμφωνα με τον Βρετανό είναι ένα: αν ο Kubica θα μπορέσει να βγάλει τη σεζόν χωρίς πρόβλημα. Ο Βρετανός λέει ξεκάθαρα ότι οι προσομοιώσεις αγώνα δεν είναι πρόβλημα, αλλά είναι διαφορετικό όταν μιλάμε για μία ολόκληρη σεζόν, ειδικά αν σκεφτούμε ότι κάποιοι αγώνες είναι πολύ απαιτητικοί.

Είναι δοκιμές ελαστικών και ήταν σπουδαίο να δουλέψουμε μαζί με τον Robert και τον Lance, ώστε να κοιτάξουμε τα νέα ελαστικά για την επόμενη χρονιά. Τρέξαμε με όλες τις γόμες, εκτός από την πολύ σκληρή και τη σκληρή, αλλά χρησιμοποιήσαμε τις υπόλοιπες πέντε γόμες, κάνοντας επίσης συγκρίσεις με την φετινή ultrasoft γόμα.

Η βασική ερώτηση για την επιστροφή του Kubica είναι αν το δεξί του χέρι, το οποίο ακόμα έχει έντονα σημάδια από το ατύχημα, θα του επιτρέψει να τρέξει σε όλη τη σεζόν. Σίγουρα θα μπορούσε να κάνει προσομοιώσεις αγώνες, δεν υπάρχει θέμα γι’ αυτό. Δε μιλάω για τα βήματα που κάνουμε. Δοκιμάσαμε τα ελαστικά στο μονοθέσιο και ο Robert είναι ένας φανταστικός οδηγός για να συμβάλλει σε αυτό.

Ο Kubica μπήκε ξανά στην FW40 για την απογευματινή περίοδο της σημερινής τελευταίας μέρας των δοκιμών.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...