Η BMW σκέφτεται να κάνει την MINI αμιγώς ηλεκτρική εταιρία στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η BMW σύμφωνα με τον Peter Schwarzenbauer, πρόεδρος της MINI και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να βρει συνεργάτες για να μειώσει το κόστος των μελλοντικών μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της MINI.

Μιλάμε με πολλούς κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Κίνα, πώς να αναπτύξουμε τα μικρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για την ώρα δεν έχουμε καταλήξει σε κάποια συμφωνία,

δήλωσε ο Schwarzenbauer.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall δήλωσε τον Οκτώβριο 2017, ότι συζητούσε μια πιθανή συνεργασία για την κατασκευή μοντέλων της MINI στην Κίνα, με την BMW σήμερα να κατασκευάζει αυτοκίνητα της MINI μονάχα στην Ευρώπη.

Ο Schwarzenbauer αρνήθηκε να συζητήσει τη δήλωση της Great Wall, λέγοντας ότι «αυτό ήταν κερδοσκοπία». Ωστόσο, ανέφερε ότι η κατασκευή μικρότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι δύσκολη, όχι μόνο εξαιτίας του οικονομικού κόστους, αλλά και του μηχανικού προβλήματος της τοποθέτησης μπαταριών με επαρκή εμβέλεια σε μικρότερο μέγεθος οχημάτων.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της MINI αναμένεται στην αγορά το 2019. Όπως είπε ο Schwarzenbauer, η MINI θα μπορούσε να γίνει μία εντελώς ηλεκτρική μάρκα στις ΗΠΑ, που απευθύνεται σε αστικούς καταναλωτές. Οι πωλήσεις της εταιρίας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού παρουσίασαν πτώση 10% κατά τους πρώτους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς η ζήτηση για πολλά μικρότερα αυτοκίνητα έχει μειωθεί υπέρ των SUV και των pickups.

Η BMW δεν θα προσπαθήσει να αντιστρέψει αυτή την τάση βγάζοντας στην αγορά μεγαλύτερα με τα σήματα της MINI. Αντ ‘αυτού, όπως συμπλήρωσε ο Schwarzenbauer:

Ο δρόμος για την MINI στις ΗΠΑ είναι να κινηθούμε προς την ηλεκτρική αστική μετακίνηση.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...