Αμέσως μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα στην πίστα του Abu Dhabi, η Liberty Media, παρουσίασε το νέο λογότυπο της Formula 1, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί επίσημα από το 2018.

Το νέο αφεντικό της F1 θεώρησε ότι το παλιό λογότυπο, το οποίο είχε ισχύ τα τελευταία 23 χρόνια, δεν συνάδει με τα μακροχρόνια σχέδια που έχει για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ούτε έχει θέση στην ψηφιακή εποχή.

Έκτοτε πολλές ήταν οι αντιδράσεις για αυτό, με τους Hamilton και Vettel να προτιμούν το παλιό λογότυπο της F1, ενώ και το κοινό έδειξε την αντίθεσή του καθώς στο video της αποκάλυψης του νέου λογοτύπου στο YouTube, οι αρνητικές ψήφοι είναι υπερδιπλάσιες από τις θετικές.

Ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Sean Bratches, αναφέρει ότι η αναστάτωση που προκάλεσε το λογότυπο την παίρνει ως κομπλιμέντο, με τους νέους ιδιοκτήτες να είχαν πλήρη επίγνωση ότι η αλλαγή αυτή θα προκαλούσε αντιδράσεις. Παράλληλα, όμως, έχει γίνει πολύ μεγάλος ντόρος γύρω από αυτό, κάτι που το βλέπει θετικό με κάποιο τρόπο, τονίζοντας:

Αυτές είναι δύσκολες αλλαγές – όπως συμβαίνει καθώς κάθε φορά που αλλάζεις ένα εταιρικό σήμα, και μάλιστα από ένα εμπορικό σήμα πάθους. Το καθιερωμένο σήμα υπήρχε εδώ και δεκαετίες και εξυπηρετούσε καλά το άθλημα. Αλλά δεν το αποσύραμε ελαφρά τη καρδία, το σκεφτήκαμε αρκετά.

Από την οπτική μου, και από τη στιγμή που μου τηλεφώνησε ο Chase [Carey], φαίνεται ήταν ένα από τα πράγματα που πραγματικά ήθελα να κοιτάξω. Άποψη μου, [το παλιό λογότυπο] έδειχνε τα χρόνια του, δεν φαινόταν να αντικατοπτρίζει πού θα μπορούσε να πάει το άθλημα. Ο κόσμος έχει άποψη. Και είναι καλό ο κόσμος να έχει γνώμη επειδή ενδιαφέρεται. Και, ως υπεύθυνοι αυτού του αθλήματος και της εταιρίας, μας ενδιαφέρει πολύ αυτό. Και τελικά θα δείξουμε στην αγορά ότι αυτό το εμπορικό σήμα θα επιβιώσει και θα αναπτυχθεί.

Καταλαβαίνουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή λογοτύπου, είτε πρόκειται για μικρή τροποποίηση είτε για εντελώς νέο, οι άνθρωποι θα έχουν διαφορετική άποψη. Και αυτό είναι καλό για το άθλημα. Όλοι έχουν γνώμη στην F1. Δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να γλυτώσουμε χωρίς αλλοιώσεις σε αυτό.

 • Bon Viveur

  Με τις λαλακίες που λέει για να δικαιολογησει τα αδικαιολόγητα,…κάνει για υπουργός του Σύριζα.

 • Maleas George

  Δηλαδή αν υπήρχε θετική κριτική θα ήταν… κακό σημάδι; Ό,τι να ‘ναι…

 • gv

  πουλανε και ανετιλα τα βοδια!
  λες και εμεις ειμαστε ο απαιδευτος οχλος και αυτο γινεται για το καλο μας οποτε δε πειραζει το ξεπερναμε!
  έχουν καταλαβει τη μαλακια τους αλλα προσπαθουν να τα μπαλωσουν και να το περασουν με το ζορι..
  και αλλη μια φορα γραφει FI οχι F1!

 • hellboy

  το σημα αριστερα απο το λογοτυπο της F1 τι σημενει??????
  προσοχη μετα την στροφη τοιχος? αδιεξοδο?

  • a_f_a

   σωστός….

 • Scooby r22b
 • a_f_a

  ενα μικρό ρεκτιφιε στο υπάρχον θα ήταν αρκετό.

 • an0nymouS

  το έχουν κάψει τελείως αυτοί.. ή πουλάνε και τρελίτσα..

 • Lefteris2432

  Τι πινετε και δεν μας δινετε;

 • Κούκος

  Του χρόνου με τις σαγιονάρες μονοθέσια αν φάτε ένα καλό χαστούκι από τον κόσμο.. Να σας δω μετά αν θα το παίζετε ιστορία.
  Πρέπει να καταλάβουμε ότι από εμάς γίνονται μάγκες, αν τους γυρίσουμε την πλάτη συντομισμενα θα βάλουν μυαλό μια χαρά.
  ΥΓ σαν κουμουνι ακούγομαι, αλλά ρε αδερφέ αυτοί οι Αμερικανοί θα βγάλουν τον συριζαιο από μέσα μου!

 • Μάνος Μαμαλάκης

  Το παλιό μας άρεσε περισσότερο!!!

 • Hercooligan

  Τους φτύνουν και λένε ότι βρέχει…ένα μικρό ρεκτιφιέ στο παλιό θα ήταν αρκετό…συμφωνώ με τον a_f_a.