Liberty Media: Καλό σημάδι η αρνητική κριτική για το νέο λογότυπο της F1

Σχετικά άρθρα

Αμέσως μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα στην πίστα του Abu Dhabi, η Liberty Media, παρουσίασε το νέο λογότυπο της Formula 1, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί επίσημα από το 2018.

Το νέο αφεντικό της F1 θεώρησε ότι το παλιό λογότυπο, το οποίο είχε ισχύ τα τελευταία 23 χρόνια, δεν συνάδει με τα μακροχρόνια σχέδια που έχει για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ούτε έχει θέση στην ψηφιακή εποχή.

Έκτοτε πολλές ήταν οι αντιδράσεις για αυτό, με τους Hamilton και Vettel να προτιμούν το παλιό λογότυπο της F1, ενώ και το κοινό έδειξε την αντίθεσή του καθώς στο video της αποκάλυψης του νέου λογοτύπου στο YouTube, οι αρνητικές ψήφοι είναι υπερδιπλάσιες από τις θετικές.

Ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Sean Bratches, αναφέρει ότι η αναστάτωση που προκάλεσε το λογότυπο την παίρνει ως κομπλιμέντο, με τους νέους ιδιοκτήτες να είχαν πλήρη επίγνωση ότι η αλλαγή αυτή θα προκαλούσε αντιδράσεις. Παράλληλα, όμως, έχει γίνει πολύ μεγάλος ντόρος γύρω από αυτό, κάτι που το βλέπει θετικό με κάποιο τρόπο, τονίζοντας:

Αυτές είναι δύσκολες αλλαγές – όπως συμβαίνει καθώς κάθε φορά που αλλάζεις ένα εταιρικό σήμα, και μάλιστα από ένα εμπορικό σήμα πάθους. Το καθιερωμένο σήμα υπήρχε εδώ και δεκαετίες και εξυπηρετούσε καλά το άθλημα. Αλλά δεν το αποσύραμε ελαφρά τη καρδία, το σκεφτήκαμε αρκετά.

Από την οπτική μου, και από τη στιγμή που μου τηλεφώνησε ο Chase [Carey], φαίνεται ήταν ένα από τα πράγματα που πραγματικά ήθελα να κοιτάξω. Άποψη μου, [το παλιό λογότυπο] έδειχνε τα χρόνια του, δεν φαινόταν να αντικατοπτρίζει πού θα μπορούσε να πάει το άθλημα. Ο κόσμος έχει άποψη. Και είναι καλό ο κόσμος να έχει γνώμη επειδή ενδιαφέρεται. Και, ως υπεύθυνοι αυτού του αθλήματος και της εταιρίας, μας ενδιαφέρει πολύ αυτό. Και τελικά θα δείξουμε στην αγορά ότι αυτό το εμπορικό σήμα θα επιβιώσει και θα αναπτυχθεί.

Καταλαβαίνουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή λογοτύπου, είτε πρόκειται για μικρή τροποποίηση είτε για εντελώς νέο, οι άνθρωποι θα έχουν διαφορετική άποψη. Και αυτό είναι καλό για το άθλημα. Όλοι έχουν γνώμη στην F1. Δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να γλυτώσουμε χωρίς αλλοιώσεις σε αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα