Η Nissan κέρδισε μια κορυφαία βαθμολογία στην Παγκόσμια Έκθεση για τους Υδάτινους Πόρους του 2017 από το CDP, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των παγκόσμιων επιχειρήσεων, που αναγνωρίζονται για τη διαχείριση του νερού. Επιπλέον, η Nissan κατέκτησε για το τέταρτο συνεχές έτος, κορυφαία θέση και στην Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή του CDP.

Το CDP, γνωστό ως Carbon Disclosure Project, κατατάσσει κάθε χρόνο τις παγκόσμιες επιχειρήσεις με γνώμονα τις προσπάθειές τους στη διαχείριση του νερού και στην μείωση των εκπομπών CO2. Η Nissan ήταν μία από τις 74 εταιρείες στη φετινή λίστα για τους υδάτινους πόρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 2.000 εταιρείες παρείχαν σχετικά δεδομένα στο CDP.

Η Nissan εργάζεται στην κατεύθυνση της μείωσης και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, σε όλες τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της. Για τον λόγο αυτό, η Nissan αναπτύσσει τεχνολογία και προωθεί τον περιορισμό της χρήσης του νερού, με βάση τα αποθέματα νερού της κάθε περιοχής, σε κάθε μονάδα της και δραστηριοποιείται ενεργά στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού για το νερό.

Παράλληλα, η Nissan στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα, ένα μέτρο που λαμβάνει υπόψη την παραγωγή των καυσίμων ή της ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία των οχημάτων της, κατά 90% έως το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2000. Η Nissan κατασκευάζει το Leaf, το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων στον κόσμο, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τοπικές κυβερνήσεις και άλλες εταιρείες για την επέκταση της υποδομής φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Όπως αναφέρει η εταιρία, θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε όλη την παραγωγική αλυσίδα της, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης Nissan Green.

Το CDP ιδρύθηκε το 2000 και είναι μια ισχυρής επιρροής, μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπροσωπεί θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν συνολικά 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.