Hamilton: Αδιανόητο η Formula 1 να είναι χειρότερη από τη Formula 2

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton είναι ένας από τους οδηγούς που ασκούν αρκετά συχνά κριτική για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η Formula 1. Τα νούμερα δείχνουν ότι φέτος ζήσαμε μία βαρετή σεζόν, με λιγοστό ενδιαφέρον, με τον Πρωταθλητή να τονίζει πως τα μονοθέσια συμβάλλουν αρνητικά σε αυτό, μιας και δεν μπορείς να ακολουθήσεις έναν άλλο οδηγό.

Ο Βρετανός ζητά πιο κλειστές μάχες, όπως στις εποχές των kart, αφού τότε μπορούσες να είσαι πραγματικά κολλημένος πίσω από έναν αντίπαλό σου. Ο 32χρονος λέει πως είναι αδύνατο η Formula 2 να έχει καλύτερους αγώνες και πιο δυνατούς ηχητικά κινητήρες, γι’ αυτό και προτρέπει τους υπεύθυνους να προβούν σε αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά του οδηγού, θέλεις κλειστές μάχες όπως στα kart. Τα kart είναι η καλύτερη μορφή αγώνα, επειδή τα παιδιά ακολουθούν ο ένας τον άλλον. Τα μονοθέσια φέτος ήταν τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ. Κοιτώντας για το επόμενο βήμα, πιστεύω ότι ο Ross, ο Chase και οι ομάδες εργάζονται σκληρά για να βεβαιωθούν ότι τα μονοθέσια του 2021 θα είναι ακόμα πιο άγρια.

Ελπίζω ότι θα κάνουν πιο δυνατό τον ήχο των μονοθεσίων. Μπορείς να έχεις μεγαλύτερα ελαστικά. Γιατί ο Jackie Stewart είχε μεγαλύτερα ελαστικά στην εποχή του κι εμείς έχουμε μικρότερα; Ίσως λιγότερη κάθετη δύναμη, για να έχουμε πιο κλειστούς αγώνες. Δεν υπάρχει λόγος για να έχει το GP2 ή η Formula 2 ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε καλύτερο και πιο δυνατό ήχο, να έχουν καλύτερους αγώνες και να αγωνίζονται πιο κοντά. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε στη Formula 1, που είναι η ταχύτερη κατηγορία.

Η Formula 1 είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα, αλλά σίγουρα όχι στον βαθμό που θα ήθελε ο Hamilton. Υπάρχουν άλλα αθλήματα με μεγαλύτερη αναγνώριση, όμως ο πιλότος της Mercedes πιστεύει ότι οι άνθρωποι της Liberty Media θα κάνουν αυτό που πρέπει.

Νομίζω ότι ο καθένας έχει άποψη γι’ αυτό. Δεν έχει να κάνει με το τι θέλω, απλώς η Formula 1 είναι λίγο πίσω από άλλα αθλήματα. Είναι ένα τόσο ιδιαίτερο άθλημα. Κοιτάξτε το NFL, κοιτάξτε το ποδόσφαιρο, κοιτάξτε σε όλα αυτά τα αθλήματα, που τυγχάνει να έχουν μεγαλύτερη αναγνώριση παγκοσμίως. Η Formula 1 θα πρέπει να γίνει ένα τέτοιο άθλημα.

Τα σπουδαία με τον Chase και την Liberty είναι καθ’ οδόν, έχοντας φέρει μερικές νέες ιδέες φέτος, μαθαίνοντας ταυτόχρονα το άθλημα, αλλά και το τι θέλει ο κόσμος.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr