Renault: Το παρακάναμε με την ανάπτυξη του κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Η απόδοση του κινητήρα της Renault -κυρίως στους αγώνες- δεν είναι πολύ πίσω από αυτόν της Mercedes ή της Ferrari, ωστόσο η γαλλική εταιρεία έχει πολλή δουλειά όσον αφορά την αξιοπιστία. Ο R.E.17 ήταν ένα αναξιόπιστο power unit, με πολλά προβλήματα για τις ομάδα που τον χρησιμοποιούσαν, μετρώντας αρκετές εγκαταλείψεις και ποινές στο grid.

Οι μηχανικοί στο Viry-Chatillon θέλουν τα προβλήματα αυτά να εξαφανιστούν το 2018, γι’ αυτό και έχουν ρίξει το βάρος κυρίως στην αξιοπιστία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Cyril Abiteboul, παραδέχεται ότι η ανάπτυξη του κινητήρα ήταν υπερβολική φέτος, μιας και έψαχναν απόδοση χωρίς πρώτα να έχουν εξασφαλίσει την αντοχή του μοτέρ.

Το πρώτο πράγμα θα είναι η αξιοπιστία, επειδή έχουμε δει φέτος ότι θα πρέπει πρώτα να περπατήσεις για να τρέξεις. Πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις ήμασταν πολύ επιθετικοί, από την άποψη ότι προσπαθούσαμε να βάλουμε απόδοση κι επιπλέον δύναμη στον κινητήρα πολύ γρήγορα, λόγω των προσδοκιών όλων των πελατών, συμπεριλαμβανομένων κι εμάς.

Έτσι, πιστεύω ότι πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα: πρώτα γίνε αξιόπιστος και μετά κάνε όσα περισσότερα χιλιόμετρα γίνεται κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών. Πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό για κάθε ομάδα. Μιλώντας με τη Red Bull, κατάλαβα ότι άλλαξαν τη φιλοσοφία τους και τον σχεδιασμό τους για την ανάπτυξη του μονοθεσίου, αλλά, αν ο κινητήρας δεν είναι αξιόπιστος, θα είναι άχρηστο.

Θα πρέπει να κάνεις πρώτα αυτό. Και, αν το έχουμε αυτό, είμαι εξαιρετικά άνετος και σίγουρος ότι έχουμε αυτά τα τεχνολογικά εργαλεία για τον κινητήρα, προκειμένου να φτάσουμε τη Mercedes.

Η ανοδική πορεία της Renault στη Formula 1 από την επιστροφή της ως ομάδα συνεχίζεται, με τους Γάλλους να παίρνουν την έκτη θέση φέτος, χάρη κυρίως στην απόδοση του Nico Hulkenberg σε πολλούς αγώνες. Ο Abiteboul θεωρεί ότι τα πράγματα το 2018 θα είναι ακόμα καλύτερα για την ομάδα του Enstone, ενώ πιστεύει ότι και η McLaren θα μπορεί να μάχεται για τις πρώτες θέσεις, μιας και η λογική λέει ότι θα έχουν και πάλι ένα πολύ ανταγωνιστικό σασί.

Έτσι φαίνεται σ’ εμένα, ότι μπορούμε να παλεύουμε με αυτά τα τρία μονοθέσια, που έχουν σπουδαία σασί, έτσι δεν βλέπω γιατί η McLaren δε θα έχει ξανά ένα εξαιρετικό σασί τον επόμενο χρόνο. Πιστεύω ότι θα είναι ένα δυνατό πακέτο, και ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα αγωνιστούμε εναντίον της McLaren, οπότε αυτό θα πρέπει να δώσει ένα ενδιαφέρον θέαμα. Το αν θα είμαστε στο κορυφαίο group ή όχι, εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τον χειμώνα, αλλά θεωρώ ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα σεζόν.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr