Το Πυροσβεστικό Σώμα παρέλαβε από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημο εισαγωγέα/διανομέας της Isuzu στην Ελλάδα, 41 νέα Isuzu D-Max Extended Cab, για τις αυξημένες ανάγκες δασοπυρόσβεσης στη χώρα μας.

Τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις προκειμένου να είναι αποτελεσματικά στις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έτσι είναι εξοπλισμένα με δεξαμενή νερού 500 λίτρων, αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αυλό εκτόξευσης νερού ο οποίος έχει ελάχιστη ικανότητα παροχής 250 λίτρα/λεπτό σε πίεση 6 bar και τυλικτήρα σωλήνα. Στο μπροστά μέρος των οχημάτων έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικό βαρούλκο, ενώ στο εσωτερικό πέρα από το βασικό του εξοπλισμό κάθε όχημα διαθέτει και σύστημα πλοήγησης GPS με οθόνη αφής LCD-TFT.

Τα D-Max Extended Cab, που επέλεξε το Πυροσβεστικό Σώμα εφοδιάζονται με τον καινούριο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1,9-λίτρων, απόδοσης 164 ίππων στις 3.600 σ.α.λ. και ροπή 360 Nm στις 2.000 σ.α.λ.. Αυτός συνδυάζεται με το βελτιωμένο χειροκίνητο κιβώτιο 6-σχέσεων του, με τον κινητήρα να πληροί προδιαγραφές Euro 6b, και κυρίως δεν κάνει χρήση AdBlue για να μειώσει τους παραγόμενους ρύπους.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα 80 νέα Mitsubishi L200 που είχε παραλάβει το Πυροσβεστικό Σώμα πριν τρία χρόνια.