Ο Max Verstappen, παρά το νεαρό της ηλικίας του, συγκαταλέγεται ήδη στους ταχύτερους οδηγούς της Formula 1. Σίγουρα, ο Ολλανδός δεν είναι αψεγάδιαστος και η σταθερότητά του θα πρέπει να βελτιωθεί, όμως φέτος παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστικός από πέρυσι, παίρνοντας δύο νίκες για λογαριασμό της Red Bull.

Τα νέα μονοθέσια ίσως να έχουν παίξει τον ρόλο τους σε αυτό, καθώς ο 20χρονος θεωρεί ότι η αυξημένη ταχύτητα και η επιθετικότητα των μονοθεσίων ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό του στυλ, ενώ έτσι απολαμβάνει περισσότερο από ποτέ την οδήγηση, θεωρώντας ότι τα μονοθέσια του 2016 ήταν κάπως σαν… παιχνίδια για έναν οδηγό επιπέδου Formula 1.

Νομίζω ότι γενικά ναι, ταιριάζει στο στυλ μου, ήταν πιο θετικό, επειδή θύμιζε περισσότερο αγωνιστικό μονοθέσιο. Πέρυσι, ήταν λίγο περισσότερο σαν έναν παιχνίδι για τα γούστα μου. Φέτος, ήταν πιο σκληρό και ξέρετε είναι πιο δύσκολο στην οδήγηση, όμως την ίδια ώρα είναι πιο απολαυστικό στην οδήγηση, αφού μπορείς να κινηθείς πολύ πιο γρήγορα στις στροφές, χωρίς να ανησυχείς για το αν θα μπλοκάρεις τους τροχούς και πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε.

Ο πιλότος της RBR δεν είναι ο μοναδικός που έχει εκφραστεί θετικά για τα νέα μονοθέσια, αλλά οι διοικούντες του αθλήματος θα πρέπει να διορθώσουν ένα άλλο πολύ σημαντικό πρόβλημα: το γεγονός ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις το αυτοκίνητο μπροστά σου εντός των στροφών, διότι χάνεις πολλή κάθετη δύναμη. Μπορεί ο Sebastian Vettel να μας λέει ότι δεν πρέπει να κάνουμε παράπονα για την έλλειψη των προσπερασμάτων και τους βαρετούς αγώνες, αλλά δεν συμφωνούμε όλοι με τον Γερμανό.