Οι φετινές αλλαγές στους κανονισμούς έκαναν τα μονοθέσια ταχύτερα και πιο άγρια, ωστόσο υπάρχει ένας τομέας που είχαμε πισωγύρισμα. Η αυξημένη κάθετη δύναμη και η μεγάλη πολυπλοκότητα της εμπρός πτέρυγας δεν επιτρέπουν στον οδηγό να «κολλάει» στο μπροστινό μονοθέσιο, έτσι το προσπέρασμα γίνεται πολύ πιο δύσκολο ακόμα κι αν είσαι ταχύτερος.

Οι αριθμοί μιλάν ξεκάθαρα και λένε ότι τα προσπεράσματα μειώθηκαν κατά 49% συγκριτικά με πέρυσι. Οι περισσότεροι αγώνες είναι ανιαροί, παρόλο που είχαμε μάχη δύο διαφορετικών ομάδων ή και τριών στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Lewis Hamilton πιστεύει ότι θα πρέπει να έχουμε αλλαγή στους κανονισμούς, προκειμένου τα μονοθέσια να είναι πολύ κοντά μέσα στις στροφές, αλλά ο Sebastian Vettel έχει διαφορετική άποψη.

Ο οδηγός της Ferrari μάς καλεί να συμβιβαστούμε με την κατάσταση και να δεχτούμε ότι οι αγώνες είναι απλά βαρετοί. Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θεωρεί ότι το προσπέρασμα θα πρέπει να μην είναι εύκολο, ώστε να ξεχωρίζει και η οδηγική ικανότητα.

Εύχομαι ότι του χρόνου όλοι θα χαλαρώσουν. Μερικοί αγώνες είναι βαρετοί, ε και; Δεν βλέπω πρόβλημα σε αυτό. Δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε κι άλλο ρεκόρ, κι άλλο ρεκόρ σε κάθε αγώνα, ώστε να έχουμε όλο και περισσότερα προσπεράσματα. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές το προσπέρασμα, ειδικά όταν είσαι πίσω και είσαι γρήγορος και δεν μπορείς για κάποιους λόγους να περάσεις, είναι σπαστικό.

Όμως, αν κάνεις την κίνηση, υπάρχει μια τεράστια επιβράβευση μέσα στο μονοθέσιο, κάποιες φορές κι έξω από αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το προσπέρασμα θα πρέπει να είναι ένα επίτευγμα και όχι δεδομένο. Κάποιες φορές, απλά χαλαρώστε και ηρεμήστε, και αποδεχτείτε το γεγονός ότι έχουμε έναν βαρετό αγώνα ή δύο συνεχόμενους, και στη συνέχεια θα υπάρξει ένας άλλος σπουδαίους αγώνας.