Ιταλία και Αγγλία επιστρέφουν στο DTM, 20 πλέον οι αγώνες

Σχετικά άρθρα

Περισσότερη δράση θα απολαύσουν οι φίλαθλοι του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, καθώς οι αγώνες το 2018 αυξάνονται σε 20 από 18 των προηγούμενων χρόνων. Οι αγώνες, υπενθυμίζουμε, ότι είναι διπλοί σε κάθε πίστα (ένας το Σάββατο και ένας την Κυριακή ίσης διάρκειας), με τα καθιερωμένα χρονομετρημένα δοκιμαστικά να λαμβάνουν χώρα μερικές ώρες πριν τον εκάστοτε αγώνα.

Το 2018 θα φέρει την επιστροφή Ιταλίας και Αγγλίας στο αγωνιστικό ημερολόγιο του DTM. Στην πίστα του Misano, μήκους 4,2 χιλιομέτρων που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου αναβάτη του MotoGP, Marco Simoncelli, θα διεξαχθεί ο έβδομος γύρος του πρωταθλήματος (24-26 Αυγούστου). Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το DTM τη συγκεκριμένη πίστα, αλλά ο θεσμός επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στην Ιταλία. Στη νέα εποχή του DTM, διεξήχθησαν αγώνες στην πίστα της Adria, κοντά στη Βενετία, το 20ο3 και το 2004, και μάλιστα, ήταν το 2003 η πρώτη χρονιά που η πίστα αυτή φιλοξένησε ένα “διεθνές” πρωτάθλημα, όπως αυτό του DTM. Το πρωτάθλημα επέστρεψε στην Adria το 2010, αλλά οι φίλοι του θεσμού σίγουρα θα θυμούνται τις επικές μάχες στο Mugello στην “old school”εποχή του DTM (1994-1996).

Mugello, 1995

Πριν την “απόβαση” στην Ιταλία, το DTM θα έχει ταξιδέψει δύο εβδομάδες πριν στην Γηραιά Αλβιόνα για τον έκτο γύρο πρωταθλήματος στη γνώριμη πίστα του Brands Hatch. Η πίστα αυτή είχε φιλοξενήσει από το 2006 έως και το 2013 αγώνες του DTM, αλλά στη “κοντή” διαδρομή των 1,9 χιλιομέτρων. Το 2018, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην GP χάραξη της πίστας.

“Κλασικά και εικονογραφημένα” όλα αυτά τα χρόνια, η πρεμιέρα και η αυλαία του πρωταθλήματος θα είναι στην πίστα του Hockenheim και για το 2018, το highlight της χρονιάς, ο αγώνας στους δημόσιους δρόμους της Νυρεμβέργης δηλαδή, δεν θα μπορούσε να λείπει από το αγωνιστικό ημερολόγιο, Lausitzring και Nürburgring συμπληρώνουν τους 10 αγώνες εντός Γερμανίας.Εκτός από Ιταλία και Αγγλία, οι υπόλοιποι εκτός Γερμανίας αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην αγαπημένη πίστα των οδηγών, το Zandvoort, στο Spielberg της Αυστρίας και στο-αδιάφορο και αργό-Hungaroring, λίγο έξω από τη Βουδαπέστη.

Αναλυτικά, οι αγώνες και η ημερομηνία διεξαγωγής τους για το 2018 είναι:

  • 4-6 Μαϊου: Hockenheim
  • 18-20 Μαϊου: Lausitzring
  • 1-3 Ιουνίου: Hungaroring
  • 22-24 Ιουνίου: Norisring (Νυρεμβέργη)
  • 13-15 Ιουλίου: Zandvoort (Ολλανδία)
  • 11-12 Αυγούστου: Brands Hatch (Αγγλία)
  • 24-26 Αυγούστου: Misano (Ιταλία)
  • 7-9 Σεπτεμβρίου: Nürburgring
  • 21-23 Σεπτεμβρίου: Spielberg (Αυστρία)
  • 12-14 Οκτωβρίου: Hockenheim

Πηγή DTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...