Μια ομάδα που στέρησε φέτος βαθμούς από τις Mercedes και Ferrari ήταν η Red Bull. Το κακό ξεκίνημα των Αυστριακών δεν πτόησε τους ανθρώπους του Milton Keynes, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να πετύχουν καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο grid. Ο τελικός απολογισμός κάνει λόγο για τρεις νίκες και 368 βαθμούς, αλλά σίγουρα χάθηκαν πολλοί βαθμοί λόγω των προβλημάτων αξιοπιστίας.

Ο μεγάλος στόχος της Red Bull για το 2018 είναι μια ταχύτατη RB14 από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Daniel Ricciardo πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό, κάτι που, αν συμβεί, θα σημαίνει ότι η ομάδα του είναι φαβορί για τον τίτλο, αφού η εξέλιξη κατά τη διάρκεια της σεζόν μπορεί να είναι για μια ακόμα φορά εξαιρετική.

Απλώς ξεκινήσαμε με τον λάθος τρόπο. Αλλά, ο ρυθμός της ανάπτυξης ήταν τρομερός, έτσι πιστεύω ότι, αν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε καλά το 2018, θα μπορούσαμε να γίνουμε φαβορί. Αν ξεκινήσουμε με τη Mercedes και τη Ferrari, η ανάπτυξή μας είναι πολύ δυνατή. Φέτος, χάσαμε το τρένο. Η κατεύθυνση που πίστεψαν ότι θα είναι σωστή, ήταν λάθος. Όλη η ανάπτυξη γύρω από την αεροδυναμική δεν ήταν εκεί. Είδαμε ότι το μονοθέσιο έδειχνε πολύ απλό στις δοκιμές. Η εμφάνιση δεν είναι τα πάντα, αλλά δείχνει ότι η απόδοση δεν ήταν εκεί. Ξεκινήσαμε με λάθος κατεύθυνση, αλλά επιστρέψαμε.

Ο Αυστραλός θεωρεί πως, αν το φετινό τους ξεκίνημα ήταν καλύτερο, θα βρισκόταν στη διεκδίκηση του τίτλου, αν και δε θα πρέπει να ξεχνάμε τα προβλήματα με το power unit της Renault, το οποίο στέρησε πολλούς βαθμούς από την RBR.

Θα ήμασταν στο κυνήγι. Θα έπρεπε να το κάναμε στο τέλος. Στο ξεκίνημα της σεζόν, το σασί δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Έτσι, ήμασταν πίσω στο σασί και τον κινητήρα. Τώρα, το σασί μας έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι ξανά στο σενάριο όπου ο κινητήρας είναι περισσότερο από το σασί. Το σασί εξακολουθεί να είναι δύσκολο στο να το κάνεις, αλλά όταν το κάνεις, είναι πολύ δυνατό.