Η Mercedes αποκλείει το ενδεχόμενο κυριαρχίας το 2018

Σχετικά άρθρα

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες χρονιές, το 2017 δυσκόλεψε ιδιαίτερα τη Mercedes, αυτή τη φορά όχι με την ενδοοικογενειακή μάχη των οδηγών της, αλλά με τη μάχη που είχε κυρίως με τη Ferrari. Οι πολύ μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς ευνόησαν την ιταλική ομάδα, η οποία έβαλε υπό πίεση τους ανθρώπους της Mercedes, ωστόσο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και οι δύο τίτλοι κατέληξαν στο Brackley.

Η γερμανική ομάδα ισχυρίζεται πως η δύστροπη W08 θα αποτελέσει μάθημα για την W09, με τον Ross Brawn να πιστεύει ότι η πρώην του ομάδα θα κυριαρχήσει το 2018. Αντίθετη γνώμη φαίνεται πως έχει Toto Wolff, μιας και πιστεύει ότι δεν πρόκειται να δούμε την κυριαρχία του παρελθόντος, τονίζοντας ότι όλοι στο εργοστάσιο παραμένουν με τα πόδια στο έδαφος.

Ο Ross θα πρέπει να κατηγορήσει τον εαυτό του γι’ αυτό! Έβαλε τους ακρογωνιαίους λίθους πίσω στο 2012, όταν η ομάδα δυσκολεύτηκε πολύ, προσλαμβάνοντας άτομα όπως ο Aldo Costa, και ήταν υπό την ηγεσία του. Έχει ένα πρόβλημα τώρα: είναι από την απέναντι πλευρά και θέλει να βεβαιωθεί ότι περισσότερες ομάδες θα κερδίζουν.

Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή οργάνωση και ο τρόπος με τον οποίο κυλάει ο τροχός, αλλά δε θα πρέπει να υποτιμάς τον ανταγωνισμό. Μπορεί να είναι τρομερά γρήγορος και ξαφνικά να βρεθείς με μειονέκτημα, με ένα αυτοκίνητο που δεν είναι τόσο καλό όσο των αντιπάλων, και το έχουμε δει αυτό με τη Ferrari, το πόσο γρήγορη μπορεί να γίνει ξαφνικά, από μία μέτρα σεζόν σε μια εντελώς διαφορετική το 2017.

Οπότε, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να παραμείνεις ταπεινός, να ξεχνάς τα δικά σου επιτεύγματα -ξεκολλάμε όλα τα αυτοκόλλητα από τους τείχους, λέγοντας ότι δεν έχουμε κανένα πρωτάθλημα-, καθώς όλα ξεκινούν από το μηδέν το 2018.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Mercedes είναι η οργάνωση της ομάδας, γι’ αυτό και το αφεντικό της ομάδας είναι πολύ ικανοποιημένος, λέγοντας πως νέοι άνθρωποι έρχονται σε κομβικές θέσεις.

Η ομάδα είναι δυνατή αυτή τη στιγμή. Ο Valtteri έχει γεμίσει το κενό με αρκετή θέληση και σκέφτεται πώς κύλησε το πρωτάθλημα. Ο Valtteri και ο Lewis είναι πιθανώς ο καλύτερος συνδυασμός που μπορούσαμε να έχουμε. Όσον αφορά τον οργανισμό, είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που όλα τα σχετικά άτομα παρέμειναν στην ομάδα, συνεχίζοντας την ανάπτυξη του οργανισμού. Έχουμε νέους ηγέτες τώρα και θα πάρουν σύντομα την μπάλα.

Μπορεί να υπάρχει η παροιμία που λέει πως «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», αλλά, σύμφωνα με τον Αυστριακό, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού καλείσαι να προσαρμόζεσαι αρκετά συχνά, διαφορετικά θα βρεθείς πίσω.

Ο James κάνει εκπληκτική δουλειά μαζί με τον Aldo, τον Mark Elliott και τον Mark Ellis, όπως και με πολλούς άλλους για την τακτική αναδιοργάνωση των τμημάτων. Μια ομάδα της Formula 1 δεν είναι μια στατική δομή που μπορείς να παγώσεις και να πεις «αυτό δουλεύει τώρα και κερδίζουμε αγώνες και πρωταθλήματα, ας το παγώσουμε». Αντίθετα, πρέπει να προσαρμόζεσαι, είναι μια δυναμική, και μέχρι τώρα έχει αποδώσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...