Τα αρνητικά χαρακτηριστικά της W08 σκοπεύει να εξαφανίσει η Mercedes για την W09

Σχετικά άρθρα

Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, η Mercedes κατάκτησε τόσο το πρωτάθλημα των κατασκευαστών όσο και των οδηγών. Η τεράστια αλλαγή στους κανονισμούς του 2017 απαιτούσε σκληρή δουλειά από τους μηχανικού στο Brackley, μάλιστα σε μία χρονιά που ο Paddy Lowe αντικαταστάθηκε από τον James Allison, οπότε ήταν ο λογικό να περάσουν κάποιοι μήνες μέχρι να φανεί η δουλειά του Βρετανού στην πίστα.

Η W08 ήταν τις περισσότερες φορές ένα εξαιρετικά γρήγορο μονοθέσιο, αλλά αρκετές φορές δυσκόλεψε τους μηχανικούς. Βλέπεις, ο χαρακτηρισμός «ντίβα» της ταιριάζει γάντι, αφού αποδείχθηκε πως είναι δύσκολη στο set-up, ενώ δεν ήταν η ταχύτερη στις αργές στροφές, κάτι που πρέπει να διορθωθεί εν όψει 2018.

Πλέον, οι άνθρωποι στο Brackley επικεντρώνονται πλήρως στην W09, και ο Toto Wolff επισημαίνει πως σκοπεύουν να κρατήσουν μόνο τα πλεονεκτήματα της W08, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά τους επόμενους μήνες, διότι η φετινή χρονιά έδειξε ότι τα αρνητικά του μονοθεσίου δεν μπορούν να εξαφανιστούν εύκολα.

Σχεδιάζουμε να κρατήσουμε τα χαρακτηριστικά της ντίβας μας που μας αρέσουν και να ξεφορτωθούμε αυτά που μας προκάλεσαν τις δυσκολίες. Πολλές από τις ομάδες έχουν δυσκολευτεί με την κατανόηση των νέων μονοθεσίων και των νέων ελαστικών, γιατί λειτουργούσαν τη μία ημέρα και όχι την άλλη. Αν κοιτάξετε τα στατιστικά των κατατακτήριων και των αγώνων, η W08 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο με τον ταχύτερο οδηγό.

Αλλά, είχαμε κάποιες αυξομειώσεις, και σε κάποιους αγώνες δυσκολευτήκαμε. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί έγινε αυτό. Τώρα, απλώς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο βελτιστοποίησης για την επόμενη σεζόν. Σε αυτή τη διαδικασία, δε θα αφήσουμε ασήκωτη καμία πέτρα.

Ένα πιθανό σενάριο είναι η αλλαγή του concept όσον αφορά την κλίση του μονοθεσίου. Η W08 έχει τη μικρότερη κλίση σε όλο το grid, με 0,9°, αλλά μια ενδεχόμενη αλλαγή απαιτεί εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό στο πάτωμα και τον διαχύτη, εκεί όπου παράγεται ένα σημαντικό μέρος της κάθετης δύναμης.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα