Η Mercedes βάζει τις τελευταίες πινελιές στην ανάπτυξη της νέας A-Class, το εσωτερικό της οποίας έχει ήδη παρουσιαστεί επίσημα, ενώ το εξωτερικό το έχουμε δει χωρίς ίχνος καμουφλάζ μήνες πριν.

Με το αυτοκίνητο να παρουσιάζεται στις 2 του Φλεβάρη, έναν μήνα προτού κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, μαθαίνουμε πως το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με δύο διαφορετικά setup αναρτήσεων στον πίσω άξονα.

Συγκεκριμένα οι απλές εκδόσεις θα διαθέτουν ημιάκαμπτο άξονα, ενώ οι ακριβότερες και δυνατότερες εκδόσεις θα φέρουν ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Στον μπροστά άξονα και στις δύο περιπτώσεις θα συναντάμε γόνατα MacPherson.

Η νέα A-Class θα προσφέρει καλύτερα ηχομονωτικά υλικά ενώ το σύστημα διεύθυνσης φέρει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση είτε με μεταβλητή σχέση ανάλογα της έκδοσης. Το σύστημα διεύθυνσης θα συνεχίσει να είναι ελαφρύ, ενώ σύμφωνα με τον Jochen Eck της Mercedes, αυτό θα είναι πολύ πιο άμεσο σε σχέση με τους ανταγωνιστές του μοντέλου, μεταφέροντας στον οδηγό περισσότερη ακρίβεια και περισσότερες πληροφορίες, κάτι που θα κάνει τη νέα A-Class πιο οδηγοκεντρική.

Μηχανικά το μοντέλο θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, 5 βενζίνης και 4 πετρελαίου, ενώ στη πορεία θα προστεθεί μια plug-in υβριδική, καθώς και οι γρήγορες AMG A35 και AMG A45.