Πολύ πιο δυνατό Vettel περιμένει το 2018 ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι η Formula 1 να είσαι αλάνθαστος και απολύτως σταθερός από τον Μάρτιο Μέχρι τον Νοέμβριο. Όλοι οι οδηγοί θα υποπέσουν κάποια στιγμή σε κάποιο λάθος, έστω και μικρο, κι εκεί είναι που φαίνεται η διαφορά μεταξύ των κορυφαίων και των υπολοίπων του grid.

Ο Sebastian Vettel ανήκει σίγουρα στους κορυφαίους του αθλήματος, όμως η σεζόν του φέτος δεν ήταν αλάνθαστη. Ο Γερμανός έκανε μερικά λάθη που του στέρησαν βαθμούς, εν αντιθέσει με τον Lewis Hamilton που αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και σταθερός. Το 2017, όμως, ανήκει στο παρελθόν, γι’ αυτό και ο Πρωταθλητής πιστεύει πως ο αντίπαλός του θα είναι πάνοπλος το 2018, έχοντας μάθει από τα λάθη του.

Δεν πρόκειται να σας πω τι έμαθα, αλλά μπορείτε να το δείτε και πιστεύω ότι κι εσείς έχετε μάθει γι’ αυτόν. Δε θα πρέπει να το αποφύγει αυτό. Θα μάθει από τις εμπειρίες, όπως κάνουμε όλοι. Είχα κι εγώ αντίστοιχα χρόνια. Είχε, επίσης, χρονιές απόλυτης σταθερότητας, όπως η δικιά μου φέτος. Φαντάζομαι ότι την επόμενη σεζόν θα έρθει με όλα του τα όπλα, όμως δε νιώθω ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να κάνω αν δουλέψω.

Αυτό που θέλει να κάνει ο Hamilton είναι να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των ανταγωνιστών του, ωστόσο κάποιες φορές είναι δύσκολο, αφού δεν σπάνε κάτω από την πίεση. Ακόμα κι έτσι, όμως, θεωρεί ότι σε κάποιο σημείο θα υπάρξει κάποια υστέρηση στην απόδοση, γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι εκεί όταν συμβεί αυτό.

Σημεία πίεσης, αδύναμα σημεία· απλά κρατάς το πόδι στο πάτωμα, διατηρείς την πίεση και, όταν οι άλλοι δε δείχνουν κανένα σημάδι αδυναμίας, τότε είναι σίγουρα δύσκολο. Κοιτάξτε στο τένις, τους Federer και Nadal, σε κάποιο game θα είναι λίγο πιο αδύναμοι από ένα άλλο, ακόμα και 0,5%. Αυτό είναι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν και να κάνουν τη διαφορά, και αυτό είναι που πραγματικά έγινε φέτος.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr