Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι η Formula 1 να είσαι αλάνθαστος και απολύτως σταθερός από τον Μάρτιο Μέχρι τον Νοέμβριο. Όλοι οι οδηγοί θα υποπέσουν κάποια στιγμή σε κάποιο λάθος, έστω και μικρο, κι εκεί είναι που φαίνεται η διαφορά μεταξύ των κορυφαίων και των υπολοίπων του grid.

Ο Sebastian Vettel ανήκει σίγουρα στους κορυφαίους του αθλήματος, όμως η σεζόν του φέτος δεν ήταν αλάνθαστη. Ο Γερμανός έκανε μερικά λάθη που του στέρησαν βαθμούς, εν αντιθέσει με τον Lewis Hamilton που αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και σταθερός. Το 2017, όμως, ανήκει στο παρελθόν, γι’ αυτό και ο Πρωταθλητής πιστεύει πως ο αντίπαλός του θα είναι πάνοπλος το 2018, έχοντας μάθει από τα λάθη του.

Δεν πρόκειται να σας πω τι έμαθα, αλλά μπορείτε να το δείτε και πιστεύω ότι κι εσείς έχετε μάθει γι’ αυτόν. Δε θα πρέπει να το αποφύγει αυτό. Θα μάθει από τις εμπειρίες, όπως κάνουμε όλοι. Είχα κι εγώ αντίστοιχα χρόνια. Είχε, επίσης, χρονιές απόλυτης σταθερότητας, όπως η δικιά μου φέτος. Φαντάζομαι ότι την επόμενη σεζόν θα έρθει με όλα του τα όπλα, όμως δε νιώθω ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να κάνω αν δουλέψω.

Αυτό που θέλει να κάνει ο Hamilton είναι να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των ανταγωνιστών του, ωστόσο κάποιες φορές είναι δύσκολο, αφού δεν σπάνε κάτω από την πίεση. Ακόμα κι έτσι, όμως, θεωρεί ότι σε κάποιο σημείο θα υπάρξει κάποια υστέρηση στην απόδοση, γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι εκεί όταν συμβεί αυτό.

Σημεία πίεσης, αδύναμα σημεία· απλά κρατάς το πόδι στο πάτωμα, διατηρείς την πίεση και, όταν οι άλλοι δε δείχνουν κανένα σημάδι αδυναμίας, τότε είναι σίγουρα δύσκολο. Κοιτάξτε στο τένις, τους Federer και Nadal, σε κάποιο game θα είναι λίγο πιο αδύναμοι από ένα άλλο, ακόμα και 0,5%. Αυτό είναι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν και να κάνουν τη διαφορά, και αυτό είναι που πραγματικά έγινε φέτος.