Η Aston Martin έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια την πλήρη ανανέωση της γκάμας της. Έτσι, μετά την DB11, την DB11 Volante και την νέα Vantage, το επόμενο μοντέλο της θα είναι η νέα Vanquish, που την έχουμε δει να δοκιμάζεται σε διάφορες συνθήκες.

Η βρετανική εταιρία σκοπεύει να έχει το αυτοκίνητο στις εκθέσεις της τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς η εταιρία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης του, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσίαση της θα γίνει νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον CEO της Aston Martin, Andy Palmer, το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακά καλό και έχει εξελιχθεί ώστε να τεθεί ακριβώς απέναντι στην Ferrari 812 Superfast, και όχι στην Bentley Continental GT, όπως συνέβαινε παραδοσιακά. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τον υπερπολυτελές χαρακτήρα του για να αποκτήσει πιο σπορ χαρακτηριστικά.

Ο Palmer επιβεβαίωσε, επίσης, ότι θα υπάρχει και ανοιχτή έκδοση, η Vanquish Volante, η οποία θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα. Μηχανικά, το grand tourer θα κινείται από τον νέο 5,2-λίτρων V12 turbo κινητήρα της DB11, ο οποίος όμως θα αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα, με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες να λένε για 820 άλογα.

H Vanquish θα χρησιμοποιήσει τη δική της έκδοση της δομής της DB11, στην οποία θα βασιστεί και η επόμενη Vantage, αλλά λόγω της πιο επιθετικής εστίασης, η Vanquish θα έχει αναβαθμισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, με το αμάξωμα να είναι χαμηλότερο, ενώ θα διαθέτει και μηδενικές κλίσεις στις στροφές.