Παρουσιάστηκε η αγωνιστική Giulietta με την οποία η Alfa Romeo γυρίζει στο BTCC

Σχετικά άρθρα

To περασμένο καλοκαίρι η Alfa Romeo ανακοίνωσε την επιστροφή της -μετά από 11 χρόνια- στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (BTCC) και σήμερα παρουσιάστηκε στο Autosport International Show, στο Birmingham της Αγγλίας, το αγωνιστικό της.

Το αυτοκίνητο θα το οδηγήσει ο Rob Austin, με την ομάδα της HMS Racing (παλιότερα γνωστή ως Handy Motorsport), με επικεφαλής να είναι ο πρώην οδηγός του BTCC, Simon Belcher.

Η εξέλιξη της Giulietta BTCC έχει γίνει σε συνεργασία με το συμβούλιο αντιπροσώπων της Alfa Romeo, που υποστηρίζεται από τους κορυφαίους αντιπροσώπους της Alfa Romeo στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ντεμπούτο του θα γίνει στις 8 Απριλίου στην πίστα του Brands Hatch.

Οι εργασίες για το project έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και μηχανικά φοράει έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα, με τις δοκιμές να ξεκινούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Η ομάδα με έδρα το Swindon, μπήκε για πρώτη φορά στο BTCC το 2014 και σήμερα τρέχει με ένα κατάλληλα τροποποιημένο Toyota Avensis.

Στο παρελθόν η Alfa Romeo έχει κερδίσει τον τίτλο του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, πρώτα με τον Andy Rouse το 1983 στο τιμόνι μιας Alfetta GTV6 και έπειτα το 1994 με τον Ιταλό θρύλο, Gabriele Tarquini, στο τιμόνι μιας Alfa Romeo 155.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ιταλική κυβέρνηση: Παράνομη η κατασκευή της Alfa Romeo Milano στην Πολωνία

Και ο "πόλεμος" λέξεων μεταξύ της εθνικιστικής ιταλικής κυβέρνησης, υπό την πρωθυπουργό Giorgia Meloni και της Stellantis καλά κρατεί, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται...