Όταν λέγεσαι Ferrari κι έχεις να ανέβεις στην κορυφή του κόσμου από το 2008, τότε ξέρεις καλά ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι άνθρωποι του Maranello έκαναν πολύ καλή δουλειά την περασμένη σεζόν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κατακτήσει ο Sebastian Vettel το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφήνοντας τη Mercedes στην κορυφή για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Πατώντας στην περσινή σεζόν, η Scuderia θεωρεί ότι το 2018 μπορεί να διεκδικήσει για μία ακόμα φορά τον τίτλο, και αυτή τη φορά να το κατακτήσει. Το νέο μονοθέσιο θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου και ο Sergio Marchionne θεωρεί ότι η ανταγωνιστικότητα θα βρίσκεται ή στο ένα άκρο ή στο άλλο, αν κρίνει από την άνεση των μηχανικών του στο εργοστάσιο.

Ήμουν στο Maranello τις τελευταίες μέρες και τα παιδιά ήταν απασχολημένα, όμως έδειχναν πολύ χαλαροί. Μπορώ μόνο να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι είτε έχουμε ένα πραγματικό τέρας ή ένα σκουπίδι! Έχουμε βάλει τα πάντα γι’ αυτό, ώστε να έχουμε ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου όταν και θα παρουσιαστεί.

Θα είναι όντως έτσι όπως τα λέει ο Marchionne ή μήπως για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Ferrari θα είναι πίσω από τη Mercedes; Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πάντα απειλητική Red Bull. Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να πάρουμε απαντήσεις…