Η BMW ανακοίνωσε πως από την άνοιξη του 2018, οι 1-Series, 2-Series, 3-Series και 4-Series με κινητήρες πετρελαίου θα αποκτήσουν την τεχνολογία BMW BluePerformance με καταλύτη SCR και ψεκασμό AdBlue, ενώ οι κινητήρες βενζίνης των 2-Series, X1, X3, 4-Series και i8 θα αποκτήσουν φίλτρα σωματιδίων βενζινοκινητήρων για μείωση των ρύπων.

Παράλληλα η X3 αποκτά την έκδοση xDrive25d με τον 2,0-λιτρο TwinPower Turbo τετρακύλινδρο diesel κινητήρα απόδοσης 231 ίππων με 500 Nm ροπής που συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η X3 M40i αποκτά στον βασικό εξοπλισμό M Sport διαφορικό, με τις 320d xDrive Sedan και Touring, 320d xDrive Gran Turismo, 420i xDrive Coupe, 430i Coupe και 420d xDrive Gran Coupe να αποκτούν στον βασικό εξοπλισμό το 8-τάχυτο Steptronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Σειρά 5 φέρει πλέον στον βασικό εξοπλισμό LED φώτα ομίχλης, το σύστημα Park Distance Control και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/20/40. Τέλος όλα τα μοντέλα της BMW θα διαθέτουν τις υπηρεσίες ConnectedDrive στον βασικό εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός θα μπορεί όχι μόνο να γνωρίζει τη θέση του οχήματος, τις πληροφορίες κατανάλωσης και τις λεπτομέρειες για την κατάστασή του οχήματος σε Smartphone, αλλά θα μπορεί επίσης να ενεργοποιεί το σινιάλο των προβολέων, τα αλάρμ, τον εξαερισμό και το κλείδωμα / ξεκλείδωμα των θυρών.

Επιπλέον, η γκάμα λειτουργιών της Concierge Service του BMW ConnectedDrive έχει επεκταθεί. Από το Μάρτιο του 2018, ένας προσωπικός βοηθός, που παρέχει βοήθεια με πληροφορίες και υποστήριξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέσω ενός μπουτόν, θα μπορεί ακόμα και να κλείνει εισιτήρια για ορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες.