Απ’ότι φαίνεται ούτε η Toyota περίμενε τέτοια επιτυχία για το Mirai, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις 3.000 πωλήσεις μόνο στην πολιτεία της California, αριθμός που αντιστοιχεί στο 80% όλων των υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων που πωλούνται στις Η.Π.Α.

Η ιαπωνική εταιρία δηλώνει ότι μένει πιστή στην εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου, και πιστεύει έντονα στη δυνατότητά της να συμβάλει στην υλοποίηση μιας πιο βιώσιμης και μηδενικών εκπομπών κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου στην California, ενώ άλλοι δώδεκα αναμένεται να ανοίξουν στην δυτική πολιτεία μέσα στο 2018. Η Toyota συνεχίζει να συνεργάζεται με την FirstElement Fuels και τη Shell για την δημιουργία ενός μεγαλύτερου δικτύου υποδομών. Η Toyota συνεργάζεται επίσης με την Air Liquide, παραγωγό βιομηχανικών αερίων, για τη δημιουργία δικτύου 12 σταθμών τροφοδοσίας υδρογόνου που θα εκτείνονται από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βοστόνη.

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας, Takeshi Uchiyamada, είχε δηλώσει παλιότερα ότι η Toyota πιστεύει ακράδαντα ότι τα οφέλη μιας κοινωνίας υδρογόνου είναι τεράστια.

  • SAMURAI-66

    Πιθανον θα βοηθαει με την σταση της και η πολιτεια προσφεροντας παροχες που κανουν ελκυστικη την αποκτηση του,ισως και οι κατοικοι ειναι περισσοτερο ευαισθητοποιημενη στην καλιφορνια μπορει ακομα και να ειναι ρεκλαμα διαφημιστικης προωθησεις που κανει σωστη δουλεια.
    Γεγονος ειναι οτι ακολουθει την πορεια του υβριδικου αδελφου του prius σε επιτυχια μικροτερου φυσικα βαθμου αλλα αξιοσημειωτη το mirai και αυτο θα φερνει αναμφισβητητα χαμογελα χαρας στην toyota που βλεπει σαφως θετικα να αποδιδουν τα μεγιστα οι επιλογες της γιατι εχει επενδυσει πολλα στης δυο οικολογικες τεχνολογιες που την εκαναν και ηγετη παγκοσμιως!

  • George Liverpool

    Ειχα δει ενα ταξι εξω απο το village του ρεντη στη θηβων.Εντυπωσιακο αλλα και ακριβο…