Απ’ότι φαίνεται ούτε η Toyota περίμενε τέτοια επιτυχία για το Mirai, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις 3.000 πωλήσεις μόνο στην πολιτεία της California, αριθμός που αντιστοιχεί στο 80% όλων των υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων που πωλούνται στις Η.Π.Α.

Η ιαπωνική εταιρία δηλώνει ότι μένει πιστή στην εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου, και πιστεύει έντονα στη δυνατότητά της να συμβάλει στην υλοποίηση μιας πιο βιώσιμης και μηδενικών εκπομπών κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου στην California, ενώ άλλοι δώδεκα αναμένεται να ανοίξουν στην δυτική πολιτεία μέσα στο 2018. Η Toyota συνεχίζει να συνεργάζεται με την FirstElement Fuels και τη Shell για την δημιουργία ενός μεγαλύτερου δικτύου υποδομών. Η Toyota συνεργάζεται επίσης με την Air Liquide, παραγωγό βιομηχανικών αερίων, για τη δημιουργία δικτύου 12 σταθμών τροφοδοσίας υδρογόνου που θα εκτείνονται από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βοστόνη.

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας, Takeshi Uchiyamada, είχε δηλώσει παλιότερα ότι η Toyota πιστεύει ακράδαντα ότι τα οφέλη μιας κοινωνίας υδρογόνου είναι τεράστια.