Η BMW δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το i3 όταν αυτό φτάσει στο τέλος του κύκλου της ζωής του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία, η BMW ίσως αντικαταστήσει το i3 με το iX1, ένα μικρό αστικό crossover, με το i3 να μετατρέπεται σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν που θα βασίζεται στον σχεδιασμό της Σειράς 3. Τόσο το i3 όσο και το iX1 αναμένονται στην αγορά το 2022 ή το 2023.

Σε ότι αφορά το i5 η BMW έχει ακυρώσει την ανάπτυξη του, μιας και η γερμανική εταιρία θέλει να επικεντρωθεί στις ηλεκτρικές εκδόσεις των X3 και 4-Series GT, στα i7 όπως και στο iNext. O CEO της BMW, Harald Kruger, δήλωσε πρόσφατα πως το ηλεκτρικό μοντέλο της Mini και η ηλεκτρική X3 θα σηματοδοτήσει την έναρξη του δεύτερου κύματος ηλεκτροδότησης για το BMW Group.

Η BMW θα αναπτύξει μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα που θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο υβριδικά όσο και ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι το MINI Metro Runner, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν τα Metro Cruiser και Metro Adventurer. Η BMW θα καταργήσει την τρίπορτη Σειρά 1, την 2-Series Convertible, την 2-Series Gran Tourer και το MINI Cabriolet.