Ο Elon Musk στέλνει στο διάστημα το Tesla Roadster του

Σχετικά άρθρα

Αύριο το βράδυ (Τρίτη 6 Φεβρουαρίου) η SpaceX του Elon Musk θα εκτοξεύσει τον νέο της πύραυλο, τον “Falcon Heavy”. Ο πύραυλος αυτός, όταν απογειωθεί από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ θα γίνει ο ισχυρότερος επιχειρησιακός πύραυλος στον κόσμο, αφού έχει την ικανότητα να μεταφέρει σε τροχιά κοντά στους 64 τόνους, μια μάζα μεγαλύτερη από ένα Boeing 737 φορτωμένο με επιβάτες, πλήρωμα, αποσκευές και καύσιμα.

Το πρώτο στάδιο του πυραύλου αποτελείται από τρεις προωθητικούς πυραύλους “Falcon 9” που διαθέτουν 27 κινητήρες Merlin οι οποίοι παράγουν πάνω από 5 εκατομμύρια κιλά ώσης απογείωσης ή περίπου την ισχύ 18 Boeing 747. Μάλιστα αυτοί οι πρώτοι τρεις πυρήνες/πύραυλοι, όταν αποκολληθούν από τον κεντρικό πύραυλο, οι δύο θα γυρίσουν πίσω και θα προσγειωθούν στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, ενώ ο άλλος θα προσγειωθεί σε μια πλωτή πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν.

Το ωφέλιμο φορτίο για αυτή την πρώτη αποστολή είναι το Tesla Roadster 1ης γενιάς του ίδιου του Elon Musk, το οποίο θα παίζει το κομμάτι “Space Oddity” του David Bowie και θα τεθεί στην τροχιά του Άρη και στη θέση του οδηγού θα βρίσκεται ο Starman, ένα ανδρείκελο. Το Tesla Roadster θα κινείται με ταχύτητα 11 χλμ/δευτερόλεπτο και θα ταξιδέψει 400 εκατομμύρια χλμ μακριά από τη Γη.

Ο πύραυλος Falcon Heavy σχεδιάστηκε προκειμένου να μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα και να δώσει τη δυνατότητα αποστολών πληρώματος στη Σελήνη ή/και στον Άρη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...