Οι πιλότοι της Formula 1 είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους αθλητές στον κόσμο. Αν νομίζεις ότι απλά μπαίνουν στο μονοθέσιο και κινούνται όσο πιο γρήγορα μπορούν, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Η δουλειά τους μακριά από τα μονοθέσια είναι αυτή που έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, αφού το ταλέντο δεν αρκεί από μόνο του.

Εκτός από την γυμναστική τους, οι πιλότοι πρέπει να οδηγήσουν στον προσομοιωτή, αλλά και να εργαστούν δίπλα στους μηχανικούς τους, ώστε να κάνουν το μονοθέσιο ταχύτερο, καθώς και να βρουν τρόπους ώστε οι ίδιοι να γίνουν ταχύτεροι, μέσα από καλύτερο στήσιμο του μονοθεσίου ή ένα βελτιωμένο στυλ οδήγησης, για παράδειγμα.

Ο Valtteri Bottas μάς παρουσιάζει πώς μπορεί να είναι μια μέρα από τη ζωή ενός πιλότου της Formula 1. Αρχικά, παίρνουν μέτρα για το κάθισμα του οδηγού της Mercedes, στη συνέχεια βρίσκει την ευκαιρία να παίξει λίγο ice hockey στο Milton Keynes (εκεί που βρίσκεται η έδρα της Red Bull), ενώ στο τέλος επιστρέφει στο εργοστάσιο, ώστε να συνομιλήσει με τους μηχανικούς τους.