Τον περασμένο Οκτώβριο, η Citroen παρουσίασε το ανανεωμένου C4 Cactus, και κατά την διάρκεια της παρουσίασης του η CEO της μάρκας, Linda Jackson, είχε δηλώσει ότι η κατάργηση του C4 hatchback θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η γαλλική εταιρία δεν θα έχει κλασική πρόταση για το C-segment, καθώς δεν θα υπάρχει άμεσος αντικαταστάτης του μοντέλου.

Σημερινή δήλωση του επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Citroen, Xavier Peugeot, μας επιβεβαιώνει ότι μελλοντικά τα C4 και C4 Cactus θα συγχωνευτούν σε ένα μοντέλο, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μοντέλων της εταιρίας. Χαρακτηριστικά, ο Peugeot τόνισε:

Έπρεπε να μειώσουμε τη γκάμα μας σε οκτώ σιλουέτες, έτσι ένα από αυτά τα μοντέλα έπρεπε να φύγει. Τα C4 και C4 Cactus γίνονται ένα.

Σύμφωνα με τον Peugeot, το C4 Cactus είναι πιο κατάλληλο από το C4 hatchback, εξαιτίας της μεταστροφής του κοινού προς τα SUV. H εξέλιξη της επόμενης γενιάς του C4 Cactus έχει ήδη ξεκινήσει, με την εταιρία να παραδέχεται ότι δεν θα έχει την SUV εμφάνιση του σημερινού μοντέλου.