Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα πως το XC40 γίνεται το πρώτο μοντέλο της που εξοπλίζεται με τον τρικύλινδρο 1.500αρη βενζινοκινητήρα. Ο κινητήρας που βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική των τετρακύλινδρων Drive-E κινητήρων της Volvo, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ από το 2019 θα είναι διαθέσιμος και με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Ο κινητήρας θα κατασκευάζεται από την ίδια γραμμή παραγωγής που κατασκευάζει και τους σημερινούς τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες της μάρκας και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να συνδυαστεί και με plug-in υβριδική Twin Engine τεχνολογία. Η Volvo έχει στα πλάνα της να προσφέρει στην αγορά τόσο μια plug-in υβριδική, όσο και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του XC40.

Παρότι η Volvo δεν ανακοίνωσε τα νούμερα επιδόσεων του κινητήρα, αυτός λογικά θα παράγει 182 άλογα και 223 στην plug-in υβριδική έκδοση, όσα ακριβώς αποδίδει και στο Lynk & Co 01.

Εκτός από το τρικύλινδρο μοτέρ, στη γκάμα του XC40 προστίθενται και ο D3 diesel απόδοσης 150 ίππων αλλά και ο T4 βενζινοκινητήρας απόδοσης 190 ίππων.