Αμέσως μετά την χθεσινή παρουσίαση της RB14, η Red Bull έβγαλε το νέο της μονοθέσιο στο Silverstone, ώστε να κάνει το καθιερωμένο shakedown, ώστε να πάρει μερικά πλάνα. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να διανύσει μέχρι 100 χιλιόμετρα, αλλά η αυστριακή ομάδα δεν έφτασε το όριο αυτό.

Στο cockpit βρέθηκε ο Daniel Ricciardo, ο οποίος είχε ένα ατύχημα προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμά. Ο Αυστραλός έχασε τον έλεγχο στην υγρή άσφαλτο και τραυμάτισε την RB14, αλλά ευτυχώς όχι με μεγάλη ταχύτητα. Τα εξαρτήματα ενός τόσο νέου μονοθεσίου είναι πραγματικά λίγα, όμως η ομάδα του Milton Keynes δήλωσε ότι το πρόγραμμα των δοκιμών της δε θα επηρεαστεί μετά από το συγκεκριμένο συμβάν.

Ο ίδιος ο Ricciardo έμεινε ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου, ενώ υπογράμμισε πως το Halo δεν εμπόδισε την όρασή του.

Είναι δύσκολο να πεις μετά από μερικούς γύρους, αλλά η αρχική αίσθηση είναι ότι το μονοθέσιο είναι καλό. Μπορώ να πω ήδη ότι το πίσω μέρος είναι αρκετά καλό, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Αυτά είναι μερικά πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια.

Μέχρι στιγμής, βλέπω καλά με το Halo. Το έχω ξαναβάλει μόνο μερικές φορές, οπότε ήταν κάτι νέο, όμως πραγματικά δεν πρόσεξα ότι ήταν εκεί, κάτι που είναι καλό. Ειλικρινά, εκτός κι αν υπάρχει κάποια πράγματα πάνω του, δεν βλέπω κάποιο θέμα. Ήταν μια μεγάλη μέρα, προσπαθώντας να κάνουμε τα πάντα και να ολοκληρώσουμε το γύρισμα, αλλά είναι καλύτερα που το είχαμε εδώ παρά στη Βαρκελώνη.