H Martini δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με την Williams

Σχετικά άρθρα

Το 2014, τα χρώματα της Martini Racing επέστρεψαν στη Formula 1, ως βασικός χορηγός της ιστορικής ομάδας της Williams. Το ιστορικό brand ξεκίνησε τη διαδρομή του στα μηχανοκίνητα σπορ το 1968, περνώντας για πρώτη φορά στην F1 τρία χρόνια μετά με την ομάδα της Tecno. Από το 2008, όταν και έφτασε στο τέλος της η συμφωνία με τη Scuderia Ferrari, η Martini απείχε από το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, όμως, σύμφωνα με το Motorsport, η Martini δεν θα ανανεώσει την χορηγία της με την βρετανική ομάδα και θα αποχωρήσει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η διοίκηση της Martini συζήτησε τόσο το ενδεχόμενο επέκτασης με τη Williams, όσο με άλλες ομάδες για μια εναλλακτική λύση, αλλά το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Bacardi, του οποίου η Martini ανήκει, αποφάσισε να σταματήσει να διοχετεύει τους πόρους στην F1, καθώς πλέον δεν ευθυγραμμίζεται με τους στρατηγικούς του στόχους.

Η επικεφαλής της ομάδας από το Grove, Claire Williams, ανέφερε ότι υπάρχει οικονομική σταθερότητα στην ομάδα, καθώς αυτή διαθέτει μια ομάδα σταθερών χορηγών, ενώ πρόσφατα υπέγραψε με την Acronis. Ακόμα, η SMP Racing, η οποία ήρθε πακέτο με τον Sergey Sirotkin, εξασφαλίζει την ρευστότητα της, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την ισχυρή οικονομική υποστήριξη που παρέχει ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του Lance Stroll, Lawrence.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...