Το 1904, ένας πρωτοπόρος αυτοκινητιστής, ένας επιχειρηματίας και ένας ατρόμητος μηχανικός ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την επιθυμία τους να πετύχουν. Τρία χρόνια αργότερα, η επιτυχία αυτή αναγνωρίστηκε από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Μια απίστευτη πρόκληση, χωρίς προηγούμενο και θρυλική μέχρι σήμερα, ολοκληρώθηκε από τον Charles Rolls και τον Claude Johnson, με μια Silver Ghost του Sir Henry Royce. Το αυτοκίνητο πέτυχε ένα ρεκόρ αντοχής μεγάλης απόστασης, καθώς διένυσε 14.371 μίλια (23.137 χλμ.) χωρίς να σταματήσει. Αυτή η πρόκληση διαμόρφωσε την αυτοκινητοβιομηχανία και την έννοια της πολυτέλειας, δημιουργώντας μια παγκοσμίου φήμης σημείο αναφοράς εταιρία, την Rolls-Royce.

Το αυτοκίνητο είχε όνομα Silver Ghost, και για τον εορτασμό αυτού του επιτεύγματος, η βρετανική εταιρία -114 χρόνια μετά- λανσάρει μια ειδική έκδοση της Ghost. Θα βγει στην παραγωγή σε μόλις 35 μονάδες, και είναι προϊόν του Bespoke τμήματος της εταιρίας, κάνοντας την Ghost ακόμη πιο μοναδική. Κάθε αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο ασημί (cassiopeia silver), με την οροφή να είναι βαμμένη στο χέρι, και το χρώμα να περιέχει πραγματικά στοιχεία από ασήμι. Το αγαλματάκι στο καπό (Spirit of Ecstasy) είναι κατασκευασμένο από μασίφ ασήμι, με μια επικάλυψη από χαλκό να βρίσκεται πάνω από μια μαύρη μάσκα.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα είναι επενδυμένη με δέρμα σε πράσινο (forest green) δέρμα, όμοιο με το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ στις αρχές του περασμένου αιώνα. Ακόμα, υπάρχουν ασημένιες λεπτομέρειες στις πόρτες, ενώ και το ξύλο είναι άφθονο. Η κεντρική κονσόλα ενσωματώνει ένα ρολόι, γυαλιά ηλίου, και ένα στυλό, ενώ στον χώρο αποσκευών υπάρχουν τα απαραίτητα για picnic.

Μαζί με την ειδική έκδοση, η Rolls-Royce ανανεώνει ελαφρώς την Ghost για το 2018, με την μάσκα να έχει βγει προς τα έξω και να είναι εξοπλισμένη με βαθύτερα πτερύγια. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί, η καμπίνα είναι πιο ήσυχη χάρη στη βελτιωμένη ηχομόνωση, το σύστημα ψυχαγωγίας έχει επίσης αναβαθμιστεί, ενώ οι ζάντες 21 ιντσών είναι νέες.