Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Κέντρο και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, στο περιθώριο της πρώτης ημέρας των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ανακοίνωσε πως παραχωρεί τις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου για να φιλοξενηθεί η Tesla στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ανέφερε:

Σήμερα το πρωί απέστειλα μία προσωπική επιστολή στον κύριο Elon Musk, της Tesla, με την οποία τον καλωσορίζω για την ίδρυση της Tesla Greece, και του γραφείου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Ανέφερα στον κύριο Musk ότι του παραχωρώ για δέκα χρόνια, με μηδενικό κόστος για την εταιρεία του, το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου μου, της Ιατρικής Τεχνικής στην Κόρινθο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας ούτως ώστε η Ελλάδα να καθιερωθεί στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας, Οφείλουμε να το επιδιώξουμε γιατί μπορούμε να το πετύχουμε και γιατί είναι στο χέρι μας.

Ο κ. Αποστολόπουλος, που η οικογένεια του κατάγεται από την Κόρινθο, στην ομιλία του νωρίτερα είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε σαν χώρα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά ώστε το 2021, την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Όπως ανέφερε:

Σε τρία χρόνια και λίγες ημέρες, έχουμε την 25η Μαρτίου του 2021, κλείνουμε δηλαδή 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι προσβολή στην ιστορία μας, και στους αγωνιστές που έδωσαν το είναι και το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και όχι ραγιάδες το να μας βρει αυτή η σημαντική και σημειολογική επέτειος διαιρεμένους, κατακερματισμένους και στάσιμους μα πολύ περισσότερο με χαμένη την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας.

Ιστορικά όποτε οι Έλληνες έδρασαν κάτω από ένα κοινό όραμα, ενωμένοι και συντεταγμένοι, πέτυχαν θαύματα. Προτείνω να βάλουμε ως εθνικό deadline την 25η Μαρτίου του 2021. Μία ημερομηνία όπου θα έχουμε φτιάξει μία άλλη Ελλάδα.

 • JohnnyXP64

  respect!

  και δίνει κ 1 χρόνος πλήρη ιατρικη κάλυψη σε όλους τους εργαζόμενους στην Tesla Greece κ όσους θα έρχονται να εργάζονται στην Ελλάδα απο την εταιρεία.

 • gronholm89

  Ευγε!!

 • DarkV12Tdi

  Καλή κίνηση,μακάρι να πραγματοποιηθεί και να μην υπάρξουν απρόοπτα όπως τα κλασσικά οι κερατάδες καρεκλοκένταυροι πολιτικοί να την αναγκάσουν να φύγει από την Ελλάδα με νόμους αντιπαραγωγικούς,όπως κάνανε πάντα και έδιωχναν τέτοιες βιομηχανίες που προσπαθούσαν να φτιάξουν μια τεχνολογική ανεξάρτητη Ελλάδα.

 • Bon Viveur

  Σιγά μεγάλε σιγά… Το ΠΑΜΕ, τους αριστερους, τους καρανικες και λοιπές βδέλλες τους ρώτησες αν σε αφήνουν;;

  • Anestis Genk

   με ΣΡΖ όμως γένονται όλα τούτα, οπότε που ξες μπορεί κάτι να ρώτηξαν.

  • iceman13

   ειδαμε και τους πασοκους νδουλες τοσα χρονια..

 • Bon Viveur

  Σιγά μεγάλε σιγά… Το ΠΑΜΕ, τους αριστερους, τους καρανικες και λοιπές βδέλλες τους ρώτησες αν σε αφήνουν;;

 • mixalhs7

  Troll mode on : Κοίτα τι κάνει ο άνθρωπος για να γλυτώσει τον ΕΝΦΙΑ

  • JohnnyXP64

   βασικά δεν θα το γλυτώσει διότι δεν θα πάψει να ειναι ο ιδιοκτήτης.. 😆 😆 😆

   ας κανανε κι άλλοι ιδιότητες τέτοια γιατί άμα περιμένουμε απο κυβέρνηση οχι 200 χρόνια θα περάσουν ποτέ των ποτών δεν θα γίνει κάτι αξιόλογο στην Ελλάδα.

   κι οταν διαβαζω στο fb κατι ζωα να τσακώνονται ότι ανοίγουν όλα στην Αθήνα κ στα πέριξ….θέλω να τους πυροβολησω τα όργια. μας έφαγε η διχόνοια γαμωτο ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγαλαμαμε… ναι ρε βλήματα στην Κόρινθο έχει εργοστάσιο 🏭 ο άνθρωπος εκεί το παραχωρει. εσεις που θέλετε να παω στην πόλη σας δώστε το δικό σας εργοστάσιο..
   😡😡😡

  • DarkV12Tdi

   Bασικά τον συμφέρει,διότι αν το πάρει η Τesla τζάμπα για 10 χρόνια,σε 10 χρόνια θα έχει υπερσύγχρονο εργοστάσιο. θα κάνει αλλαγές η Tesla,πχ Φ/Β, ρομπότ,ηλεκτρολογικά ,αναβάθμιση στα υπάρχων κτίρια και εγκαταστάσεις σε περίπτωση που θέλουν ανακαίνιση,μάλλον θα το αναβαθμίσει στα πρότυπα των εργοστάσιων της Αμερικής.

  • mixalhs7

   Είναι λίγο παλιό το εν λόγο κτίριο και δεν ξέρω αν συμφέρει την Τεσλα να το αναβαθμίσει / ανακαινίσει ή να φτιάξει εξαρχής καινούργιο κάπου αλλού.

  • DarkV12Tdi

   Δεν γνωρίζω για την κατάσταση του κτηρίου ούτε την περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο,αλλά μακάρι να δεχτεί την πρόκληση ο Έλον. Κάτι είναι και αυτό.

  • mixalhs7

   Πέρα απο την πλάκα και τα περί διχόνοιας, αντικειμενικα αυτού του είδους οι κινήσεις των πολυεθνικών αποσκοπούν στο να μαζεύουν τα ταλέντα της κάθε χώρας για να μπορούν μετα με μια μετάθεση-προαγωγή να στέλνουν τα καλυτερα στην έδρα τους όπου είναι το αληθινό τμήμα έρευνας και εξέλιξης.
   Επειδη ξέρω την περιοχή της Κορίνθου, όχι ότι με χαλάει αν τελικά η Τεσλα εδρευσει εκεί, αλλά μεγαλύτερη βοήθεια (για την περιοχή και την οικονομία της γενικά) θα ήταν να ξαναζωντανευαν τα εργοστάσια της ΕλαςΚαν της Φουλγκορ να γύριζε η Πεπσι η ΗΒΗ η Σωληνουργια Κορινθου κτλ.

  • JohnnyXP64

   to rnd department θα χρειαστεί ενω χώρο για τα πειράματα. δεν μπορεί να τα κάνει σε ενα σχολείο μεσα ολα. οσο για την κατάσταση οπως κ να είναι ότι κ να κάνουν είναι for free.

  • ΑΛΕΞΗΣ

   Αγαπητέ Johnny ότι είναι ιδιωτική πρωτοβουλία αυτό πρέπει περισσότερο να μας προβληματίζει και όχι τόσο που θα γίνει… Και για να γνωρίζεις υπάρχουν πολλά δημόσια φιλέτα παλαιών εργοστασίων εδώ στην Πάτρα και μάλιστα απέναντι από το Νέο Λιμένα Πατρών και σχετικά κοντά από το Πανεπιστήμιο του Ρίου που έχει διακριθεί στον τομέα της Μηχανολογίας αρκετές φορές αλλά προτιμούν να τα χρησιμοποιούν σαν φυλακές μεταναστών… Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση απλά ο πολύς ντόρος από τον κόσμο βγαίνει γιατί σχεδόν στο 80% της Ελλάδας υπήρξε βίαιη αποβιομηχανοποίηση και καλός η κακώς η Αθήνα και η γύρω περιοχές δεν έχουν πληγεί τόσο… Μακάρι αδελφέ να υπήρχε έστω και μια κυβέρνηση που να μην είχε σαν μοχλό ανάπτυξις μόνο τον Τουρισμό και να χρησιμόποιούσε τους επίδοξους επενδυτές για δικό της όφελος… Αλλά εδώ που κυριαρχεί η λογική της μίζας ξέχνα το… Αλλά Johnny πρέπει και εσύ από μέρους σου να παραδεχθείς ότι έχουν υπάρξει πολλές τρικλοποδιές σε επενδύσεις λόγω Αθηνών (φυσικά και εννοώ λόγω ψηφοθηρίας και όχι σαν πόλη) π.χ. αν γνωρίζεις τι έγινε με το αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας που υπολογιζόταν ότι θα είχε έμμεσα 200 εργαζόμενους και γύρω στους 2000 περιφερειακούς με μελέτες βιωσιμότητας, με έγκριση για πίστα δοκιμών F1 από την FIA και επενδυτικό σχέδιο τύπου Σαβίδη… Δεν τα γράφω για να πω και καλά για το κράτος των Αθηνών δεν έχω τέτοια κόμπλεξ, απλά τα γράφω για να δείς και εσύ πως δεν είναι στραβός ο γιαλός απλά στραβά αρμενίζουμε και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποτε κάποιος που θα αγαπήσει αυτών τον τόπο και δεν θα μας θέλει γκαρσόνια των Ευρωπαίων και αποθήκη ψυχών!!!!!

  • Zero A6M

   Oσον αφορα την Πατρα ας μην μιλατε διοτι οτι ηρθε να γινει ο τοπικος πληθυσμος το αντιμετωπισε με ποικιλους τροπους ωστε να μην γινει ποτε επενδυση ειτε ζητουσε να φαει με χρυσα κουταλια διοργανωνοντας μεχρι και η κουτση μαριω εκδηλωσεις που θα επρεπε να πληρωνει ο καθε ιδιωτης γιαυτο αστο θεμα της Πατρας να μην γινει τιποτα εκει και ποτε!
   Και οι φοιτητες πολυ σας ειναι!

  • ΑΛΕΞΗΣ

   Εγώ καταρχήν ανέφερα κάποια παραδείγματα που αν υπήρχε δημόσια πρωτοβουλία ήταν πανεύκολο να υλοποιηθούν…. Αλλά Επειδή δν γνωρίζεις και απο τα λεγόμενα σου γνωρίζεις μόνο για το θέμα του παραλιακού μετώπου που εκεί είναι περίπλοκο το θέμα λόγω ιδιωτών που δεν θα πουλήσουν τζάμπα την περιουσία τους θα ήθελα να μου απαντήσεις αν γνωρίζεις απο πουτο κόπηκε το σχέδιο των Ρώσων για τοτην αυτοκινητοδρομιο;;; Επειδή είσαι άσχετος κόπηκε απο τον Σαμαρά επειδή σαν προϋπόθεση οι Ρώσοι ήθελαν την επισκευή του δρόμου απο το αεροδρόμιο Αραξου μέχρι την Χαλανδριτσα και τον εξηχρονισμο του…. Για τις επένδυσης του εφοπλιστου Ρεστη και Πολεμη φταίνε οι κάτοικοι ή η υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδημου που δεν έβγαζε ούτε τις περιβαλλοντικές μελέτες για την κατασκευή 3 καζινων και 1 ξενοδοχείου στην περιοχή του Ριου;;; Για την επένδυση στην περιοχή της παλιάς Πατραικης που ειναι καταυλισμός μεταναστών φταινε οι κάτοικοι που σταματησαν την επένδυση της dhl το Σύριζα σαν αντιπολίτευση λέγοντας την κυβέρνηση Σαμαρά γερμανοτσολιάδες και ανακαλυπτοντας ένα σπάνιο είδος στάχτη κοτσιφα που αναπαράγεται μέσα στις καλαμιές πίσω απο το κτιριο;; Το να μην γνωρίζεις είναι λογικό αλλά εσύ εισαι, και ανίδεος και εμπαθής…..

  • Zero A6M

   Oπως θελεις μπορεις να αναφερεσαι στο ατομο μου,και εγω με τη σειρα μου θα πω τους εκαστοτε τοπικους παραγοντες και μη της Πατρας λαμογια και λιγουρια απο το κατωτατο ραφι….
   Νομιζω οτι για τα πρακτικά και ποιος έφαγε τι και ποτε ειναι αρμοδια να μιλησουν τα δικαστηρια και εγω οχι αναγκασμενος να σου δινω πληροφοριες.Το μόνο σιγουρο χριστουγεννα και πασχα μαζι για πολλους Πατρινους που οταν δεν πηραν μεγαλο κομματακι απο την πιτα εριξαν αρκετες χιλιαδες οικογενειες στην ανεργια δικαιως βεβαιως και τωρα που εσφηξαν οι κωλοι ζητανε ξανα επενδυσεις στο χωριο τους αλλα δεν σφαξανε ειδικα σε χωρα υπο κουμουνιστικο καθεστος!
   Επισης πως θα σου αρμοζε το “ξερολας ελληναραςπου χεστηκε μαζι με τη φοραδα σταλωνι;
   Αγαπη μονο και καλο πατρινο καρναβαλι του χρονου παλι!

  • ΑΛΕΞΗΣ

   Ούτε ξερολας ειμαι αδελφέ ούτε έχω κάτι μαζί σου… Άλλα είναι άλλο να κατηγορείς τα πραγματικά λαμόγια που παντού υπάρχουν και άλλο τον τροπικό πληθυσμό… Για τα συγκεκριμένα προτζεκτ που ζήτησα την απάντηση σου όλως ο κόσμος εδώ στην Πάτρα βράζει γι’αυτό και βγήκε δήμαρχος απο το ΚΚΕ και για κάποιες απο αυτές τις περιπτώσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης… Δν ξέρω αδελφέ γιατί έχεις τόση εμπάθεια με τους Πατρινούς αλλά να ξέρεις οτι ο απλός κόσμος έχει αγκαλιάσει όποιον απο άλλη πόλη ή χώρα έχει κάνει επένδυση και τρώει ο κόσμος ψωμί… Και φυσικά είσαι καλεσμένος μου για το επόμενό καρναβάλι για να πιστεις ότι δεν ήμαστε αυτό που πιστεύεις…..

 • Mikoyan Gurevic

  Δώστε δωρεάν τα πάντα σε επιχειρηματίες χείριστου είδους. Αντί να δώσει κάνα φράγκο σε κάναν φτωχό. Ιδιώτης της Υγείας. Τι να λέμε; Σε άγαστη συνεργασία τα τελευταία 15 χρόνια με το κράτος για την απαξίωση του Δημοσίου χαρακτήρα της Υγείας προς όφελος των ιδιωτών.

 • a_f_a

  τσσσσ… γατάκι αποστολόπουλε, εγώ που έχω 3 στρέμματα κερατέα, έχω ήδη στειλει μεϊλακι στον μασκ και του λέω, έλον, παρτο μανίτσα μου 15 χρονάκια. έχω πετάξει με 5 πανέλα ηλιακά για επιδότηση από τη δεη, πάρτα και αυτά για όσο θες. έχω κανει και γεωτρηση για νερό, ουτε ευδαπ ουτε τιποτα.

 • a_f_a

  πραγματικά παντως, οταν ειδα το τίτλο νομιζα οτι ήταν πρωταπριλιά…. τσίριξα με το που άνοιξα τα μάτια μου.