Η Renault εξηγεί τα χθεσινά προβλήματα των McLaren και Red Bull

Σχετικά άρθρα

Όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους ήθελαν να γράψουν χθες οι McLaren και Red Bull, όπως και κάθε ομάδα, μετά την λίγη δράση στο πρώτο τεστ. Εν αντιθέσει με τις Mercedes και Ferrari που πήραν πολλά δεδομένα, οι δύο παραπάνω ομάδες είχαν προβλήματα με τα μονοθέσιά τους.

Ο Stoffel Vandoorne σταμάτησε τρεις φορές, με τις δύο από αυτές να έχουν σχέση με τις μπαταρίες του R.E.18, όπως ακριβώς και με τον Max Verstappen, που επίσης ακινητοποίησε την RB14. Η Renault βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο σχετικά με την πιθανή έλλειψη αξιοπιστίας, όμως ο Bob Bell θέλει να διαψεύσει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Renault πιστεύει ότι αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε μία κακή παρτίδα μπαταριών, οι οποίες εξετάζονται κατά τη διάρκεια των δοκιμών, προκειμένου να εντοπιστούν και να λυθούν ζητήματα εν όψει της νέας σεζόν.

Τα προβλήματα που είχαμε δεν πιστεύω ότι είχαν καμία σχέση με την τοποθέτηση των μπαταριών. Εμείς, ως Renault, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, αλλά αυτό που κάνουμε στον δρόμο για τη Μελβούρνη είναι ότι προσπαθούμε να δοκιμάσουμε όλα τα συστήματα των μπαταριών, για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα αποθεματικά που θα τρέξουν είναι σε καλή κατάσταση. Γι’ αυτό και τα δοκιμάζουμε εδώ. Τα γυρνάμε μεταξύ των πελατειακών ομάδων και του εαυτού μας, ώστε να όλα έχουν δοκιμαστεί για τη Μελβούρνη. Οπότε, δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσεις προβλήματα.

Ο Bell ξεκαθαρίζει ότι και οι τρεις ομάδες χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια εξαρτήματα, έτσι το αντίστοιχο πρόβλημα θα μπορούσε να συμβεί και στη Renault. Το σημαντικό γι’ αυτόν είναι να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, διότι κάθε οδηγός δικαιούται μόλις 2 σετ μπαταριών για τα 21 Grands Prix της σεζόν.

Αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει οποιαδήποτε από τις τρεις ομάδες, έτσι φυσικά είναι ένα θέμα για ‘μάς, όμως ο λόγος που δοκιμάζουμε αυτά τα στοιχεία πριν πάμε στη Μελβούρνη είναι για να βρούμε ποια έχουν προβλήματα. Είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε, έχουμε βρει τι δεν είναι κατάλληλο και αυτό είναι καλό.

Βάσει κανονισμών, κάθε οδηγός πρέπει να έχει δύο μπαταρίες για όλη τη σεζόν, οπότε έχουν σχεδιαστεί για τον λόγο αυτό. Είναι ένας βάρβαρος κύκλος ζωής και η σημασία του να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουν ψεγάδια είναι ζωτικής σημασίας, γι’ αυτό και τα δοκιμάζουμε πριν τη Μελβούρνη.

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...