Η Lexus θέλει να βγάλει στην αγορά ένα πολυτελές γιοτ 19,8 μέτρων. Πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του Sport Yacht Concept που παρουσιάστηκε πέρυσι από την εταιρία, το οποίο θα διαθέτει χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας υψηλής τεχνολογίας, καθώς και “πολυθρόνες κάτω από το κατάστρωμα και διασκεδαστικό χώρο για μέχρι 15 άτομα”.

Το γιοτ θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Marquis-Larson και περισσότερες λεπτομέρειες δεν αποκάλυψε γι’αυτό η εταιρία. Να θυμίσω πως το πρωτότυπο είναι κατασκευασμένο από carbon από το Marquis-Carver Yacht Group με έδρα το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ζυγίζοντας 1 τόνο λιγότερο από το αν ήταν κατασκευασμένο από πολυεστέρα.

Κίνηση παίρνει από δύο 5,0-λίτρων V8 κινητήρες που προέρχονται από το Lexus RC F και μάλιστα φαίνονται μέσω του διάφανου καλύμματος του χώρου των κινητήρων. Ο κάθε κινητήρας παράγει 440 άλογα, αποδίδοντας συνολικά 880 άλογα, ιπποδύναμη ικανή να χαρίσει στο σκάφος ταχύτητα 43 κόμβων (80 χλμ/ώρα).

Το Lexus Sport Yacht concept, μήκους 12,7 μέτρων, είναι πολυτελέστατο, μπορεί να μεταφέρει οκτώ άτομα στο κατάστρωμα, με τα δύο να κάθονται δίπλα από τον οδηγό. Η Lexus έχει τοποθετήσει στο πολυτελές σκάφος της δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις και στο κάτω μέρος υπάρχει σύστημα κλιματισμού, τραπέζι, καναπές 6 ατόμων, μπάνιο και κουζίνα με νεροχύτη, ψυγείο και φούρνο.