Όπως και το 2017, έτσι και φέτος, η McLaren είναι η ομάδα που έχει κάνει τους λιγότερους γύρους στις χειμερινές δοκιμές. Η MCL33 ήταν το λιγότερο αξιόπιστο μονοθέσιο, με τον κινητήρα της Renault να παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα στο βρετανικό μονοθέσιο, με τη McLaren να αναλαμβάνει ένα μέρος των ευθυνών για τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Ο επί κεφαλής της ομάδας του Woking, Eric Boullier, δηλώνει ότι ο σχεδιασμός της MCL33 είναι πιο ακραίος συγκριτικά τις Red Bull RB14 και Renault R.S.17, αφού οι τεχνικοί δεν μπορούσαν να είναι συντηρητικοί, μιας και στόχος της «Macca» είναι η επιστροφή στην κορυφή, και θα πρέπει να είναι επιθετικοί γι’ αυτό.

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και γι’ αυτό είμαστε φιλόδοξοι. Έχουμε ένα φιλόδοξο σχεδιασμό γύρω από το μονοθέσιο και μπορείτε να δείτε ότι το μονοθέσιο είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα αυτοκίνητα με τον κινητήρα της Renault. Μέχρι στιγμής, είχαμε μικρά θέματα, όμως πιστεύω ότι ήταν επειδή δεν κάναμε καλή δουλειά για να προετοιμάσουμε αρκετά το μονοθέσιο.

Είχαμε μόνο μικρά θέματα, που ήταν όλα διαφορετικά. Μία καλή ανακατασκευή του μονοθεσίου για την Αυστραλία θα μας βοηθήσει να λύσουμε μερικά θέματα. Ήμασταν λίγο τεντωμένοι όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης και την καθυστέρηση, αλλά αυτά είναι τα προβλήματά μας.

Ο Γάλλος δεν είναι σίγουρος για την αξιοπιστία της MCL33 στο Αυστραλιανό Grand Prix, καθώς οι δοκιμές δεν κύλησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα και η MCL33 δεν έκανε προσομοιώσεις αγώνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το μονοθέσιο μπορεί να αντέξει σε μεγάλες αποστάσεις.

Θα επανέλθουμε γρήγορα στο φυσιολογικό. Αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός, πρέπει να είσαι επιθετικός και φιλόδοξος. Δεν είμαι 100% σίγουρος για την αξιοπιστία, επειδή δεν είχαμε ένα stint όπως θα το θέλαμε, οπότε θα υπάρχει ένα ρίσκο αστοχίας κάπου. Αν κρίνετε με βάση τρεις μέρες, καλύτερα θα ταν να περιμένεις μερικούς αγώνες.