Ως μέρος των δοκιμών εξέλιξης για την αντοχή του νέου Toyota Avalon σε “σκληρές” συνθήκες δρόμων, το ιαπωνικό μοντέλο υποβάλλεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη πίστα, που βρίσκεται στο Michigan των Η.Π.Α. Ενώ πολλές από τις διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν τον χειρισμό και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, η συγκεκριμένη είναι μια προσομοίωση δρόμου που διαθέτει ειδικά σχεδιασμένες λακκούβες, και άλλα ανωμαλίες.

Κανονικά, κάποιος μηχανικός θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι των μουλαριών, για να τα δοκιμάζουν επανειλημμένα σε τέτοιες συνθήκες. Πλέον, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς για το νέο Avalon, η Toyota πραγματοποίησε τις όλες δοκιμές χωρίς την παραμικρή παρέμβαση ανθρώπου. Και αυτό, γιατί οι μηχανικοί εγκατέστησαν μια συλλογή υπολογιστών, ενεργοποιητών και άλλων εξαρτημάτων για να επιτρέψουν την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς οδηγό.

Η Toyota δηλώνει ότι οι δοκιμές δεν ήταν διαδικασία υψηλής τεχνολογίας, καθώς η ομάδα δεν χρησιμοποίησε κάμερες, αισθητήρες ή ραντάρ. Αντ ‘αυτού, τα αυτοκίνητα είχαν προγραμματιστεί να ακολουθήσουν τις διαδρομές, μέσω GPS, με το περιθώριο απόκλισης να ήταν μόλις 2 εκατοστά. Οι δοκιμές στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ενώ ολοκληρώθηκαν ταχύτερα, καθώς δεν χρειαζόταν να αλλάζει ο οδηγός μετά από κάθε 30-40 λεπτά.