Μόλις χθες διάβασες για έναν 18χρονο Ολλανδό να πιάνεται από τις αστυνομικές αρχές να κινείται με 207 χλμ/ώρα πάνω σε χιονισμένο αυτοκινητόδρομο και σήμερα θα διαβάσεις για έναν ακόμη απερίσκεπτο οδηγό. Πρόκειται για έναν 39χρονο Ισπανό, ο οποίος συμμετείχε σε κόντρα ταχύτητας, πιάνοντας ταχύτητες 300 χλμ/ώρα.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε στην Μαδρίτη τον συγκεκριμένο 39χρονο, ο οποίος έκανε κόντρες με το Audi R8 του και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με διετή ποινή φυλάκισης, αλλά και εξαετή αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση.

Οι αρχές αναζητούν και τον άλλο οδηγό που μετείχε στην παράνομη κόντρα ταχύτητας. Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, η ταχύτητα που κατέγραψε ο άνδρας αποτελεί “ρεκόρ” στους ισπανικούς αυτοκινητοδρόμους.

Το φαινόμενο πάντως τείνει να λάβει διαστάσεις “επιδημίας” στην Ισπανία. Το προηγούμενο “ρεκόρ” που άγγιζε τα 297 χλμ/ώρα κατείχε ο οδηγός μιας Porsche. Την ώρα της σύλληψής του, μάλιστα, οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν ότι είχε κινητικά προβλήματα και κυκλοφορούσε με αναπηρικό αμαξίδιο!

Υπάρχουν πάντως και χειρότερα. Στην Μεγάλη Βρετανία, 44χρονος συνελήφθη έχοντας “πιάσει” τα 308,9 χλμ την ώρα. Το δικαστήριο του επέβαλε 28 μήνες φυλάκιση, ενώ του αφαίρεσε την άδεια οδήγησης για δέκα χρόνια.