Μένουν λίγες μόνο ώρες μέχρι να ξεκινήσει η δράση ξανά στη Formula 1. Το πρωτάθλημα ξεκινά με καλούς οιωνούς όσον αφορά τη μάχη για την κορυφή, με τις τρεις κορυφαίες ομάδες να πιστεύουν πως βρίσκονται κοντά μεταξύ τους. Η Red Bull ξεκινάει πολύ δυνατή φέτος, με τον Daniel Ricciardo να πιστεύει ότι μόλις μισό δευτερόλεπτο χωρίζει την πρώτη από την τρίτη ομάδα, βάζοντας μπροστά τη Mercedes.

Παρόμοια και η άποψη του Niki Lauda, καθώς υποστηρίζει ότι η W09 είναι μόλις δύο δέκατα ταχύτερη από την RB14, την οποία έχει αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση, μπροστά από τη Ferrari. Ο Αυστριακός λέει ότι η ομάδα του δεν ενδιαφέρθηκε για χρόνους στις δοκιμές, καθώς η αξιοπιστία ήταν το βασικό μέλημα για τους μηχανικούς, λόγω των αυστηρότερων φετινών κανονισμών για τα power units.

Η hypersoft ποτέ δεν ήταν μέρος του προγράμματός μας. Επικεντρωθήκαμε κυρίως στην αξιοπιστία, επειδή έχουμε μόλις τρεις κινητήρες για όλη τη σεζόν. Η προετοιμασία μας ήταν καλύτερη απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, οπότε μπορούμε να πάμε με αυτοπεποίθηση στην Αυστραλία. Αλλά, βλέπω τον εαυτό μας στο ίδιο επίπεδο με τη Ferrari και τη Red Bull.

Δεν είμαι bookmaker και δεν έχω ιδέα για τις πιθανότητες. Μας βλέπω το πολύ δύο δέκατα μπροστά, με τη Red Bull πίσω μας. Μετά έρχεται η Ferrari.

Ο 69χρονος λέει πως η W09 είναι καλύτερο μονοθέσιο από την W08 όσον αφορά την οδηγησιμότητα, όπως έδειξε και ο Valtteri Bottas, ο οποίος είχε κάποια προβλήματα πέρυσι με την W08, τα οποία μάλλον δεν υπάρχουν φέτος.

Η W09 είναι ένα ευκολότερο μονοθέσιο στην οδήγηση, ακόμα και ο Bottas το οδήγησε καλά. Αυτό που εντόπισα είναι η εκπληκτική ταχύτητα στις στροφές, κάτι που είναι σπουδαίο για τους οπαδούς στην πίστα. Όπως, επίσης, και τον πιο δυνατό ήχο.