Η τελευταία χρονιά του Sebastian Vettel στη Red Bull ήταν το 2014, όταν δηλαδή η αυστριακή ομάδα έχασε την κυριαρχία της λόγω των υβριδικών turbo V6 κινητήρων. Τότε, ο Γερμανός ήταν team-mate του Daniel Ricciardo, ο οποίος έκανε το μεγάλο βήμα από την Toro Rosso. Ο Αυστραλός κέρδισε τον 4 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, συγκεντρώνοντας 238 βαθμούς έναντι 167 του Vettel, ενώ νίκησε σε τρεις αγώνες, όταν ο Seb έφτασε μία φορά μέχρι τη δεύτερη θέση.

Οι δυο οδηγοί βαδίζουν σε διαφορετικά μονοπάτια τώρα, καθώς ο Vettel οδηγεί από το 2015 για λογαριασμό της Ferrari, όμως ο 30χρονος δε θα είχε πρόβλημα αν ο Ricciardo ερχόταν στο Maranello, παρόλο που έχει δείξει ότι είναι ένας γρήγορος οδηγός. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στα τέλη του 2018 και ο Γερμανός πιστεύει πως δε θα πρέπει να πάρει κάποια βιαστική απόφαση.

Περάσαμε έναν χρόνο μαζί που δεν ήταν σπουδαίος για ‘μένα και ήταν σπουδαίος γι’ αυτόν. Αλλά, ούτως ή άλλως νομίζω ότι προχωράμε μαζί, οπότε δε θα με ένοιαζε αν ήμασταν ξανά μαζί στο μέλλον, αλλά δεν γνωρίζω ποιο είναι το σχέδιο. Πιστεύω πως έχει μερικές επιλογές και δε νομίζω πως πρέπει να βιάζεται.