Την ερχόμενη Κυριακή θα έχουμε τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν, όμως η Pirelli έδωσε σήμερα τα ελαστικά για το Grand Prix του Μονακό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Μαΐου, δηλαδή σε εννιά εβδομάδες από σήμερα. Έτσι, η ιταλική φίρμα ήταν υποχρεωμένη βάσει κανονισμών να γνωστοποιήσει τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 3ημέρου.

Χωρίς να υπάρχουν εκπλήξεις, η ιταλική φίρμα θα διαθέσει τις τρεις μαλακότερες γόμες στην γκάμα της, δηλαδή την hypersoft, την ultrasoft και την πολύ μαλακή, όπως ακριβώς και στον Καναδά. Η πίστα του Μονακό δεν φημίζεται για τη φθορά των ελαστικών, ενώ οι οδηγοί θέλουν την καλύτερη δυνατή μηχανική πρόσφυση στις αργές στροφές.

Ένα σετ hypersoft γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους οδηγούς που θα μπουν στο Q3 των κατατακτήριων, ενώ, όσοι δεν καταφέρουν να προκριθούν στην τελική δεκάδα το Σάββατο, θα μπορέσουν να φορέσουν το σετ αυτό στον αγώνα. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν ένα από τα δύο σετ ultrasoft και πολύ μαλακών που ορίζονται από την Pirelli.

Grand Prix Ροζ Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Μπλε Πορτοκαλί
Αυστραλία Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Κίνα
Ultrasoft Μαλακά Μεσαία
Αζερμπαϊτζάν
Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Ισπανία
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μονακό
Hypersoft Ultrasoft Πολύ μαλακά
Καναδάς
Hypersoft Ultrasoft Πολύ μαλακά