Ναι, δέχομαι ότι βλέποντας την συγκεκριμένη αγγελία του LX470 είναι σαν να έχεις μπει σε μια χρονομηχανή. Το πολυτελές SUV της Lexus έχει διανύσει από το 2001 μόλις 1.680 χλμ., κάτι που -όπως θα δεις και στις φωτογραφίες- το καθιστά πρακτικά καινούριο. Οι διακόπτες, τα δέρματα, οι ξύλινες επενδύσεις, τα πάντα είναι άθικτα. Αλλά δικαιολογείται να ζητάει ο πωλητής 139.000 δολάρια (€105.000); Προσωπικά θεωρώ πως όχι, καθώς δεν έχει την παραμικρή συλλεκτική αξία το αυτοκίνητο, αλλά δεν είμαι εδώ για να κρίνω την απόφαση του καθενός.

Ο πωλητής λέει στην περιγραφή της αγγελίας, στο eBay, ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μια μοναδική ιστορία, που δικαιολογεί γιατί έχει χρησιμοποιηθεί τόσο λίγο. Το αυτοκίνητο κλάπηκε από μια αντιπροσώπευση της Lexus το 2001, προτού να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, με τους κλέφτες να το αποθηκεύουν για πολλά χρόνια σε μια αποθήκη μαζί με περισσότερα από 20 εξωτικά αυτοκίνητα.

Ολόκληρη η συλλογή των κλεμμένων αυτοκινήτων βρέθηκε μετά από χρόνια, με τον πωλητή να ισχυρίζεται ότι επειδή η ασφαλιστική εταιρεία πλήρωσε την αντιπροσωπεία της Lexus το 2001, η Carfax το αναφέρει ως όχημα “διάσωσης”, επειδή αυτός είναι ο προεπιλεγμένος τρόπος αναφοράς της Carfax για κλεμμένα αυτοκίνητα που αποζημιώθηκαν από την ασφαλιστική εταιρεία.

Μετά την αγορά του αυτοκινήτου από τον πωλητή, αυτός πήγε για πλήρη έλεγχο το LX 470, σε έναν επίσημο αντιπρόσωπο της Lexus που κόστισε 3.900 δολάρια, έτσι ώστε να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Το μόνο πράγμα που δεν άλλαξε ήταν τα ελαστικά, τα οποία είναι αυτά που βγήκε από το εργοστάσιο.