Η τελευταία νίκη του Fernando Alonso χρονολογείται στις 12 Μαΐου του 2013, όταν κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα συμπληρωθεί μια πενταετία φέτος, κάτι που σίγουρα δεν ταιριάζει σε έναν οδηγό αυτού του επιπέδου, όπως και το γεγονός ότι ο Ισπανός κατέκτησε το τελευταίο του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2006.

Ο Ισπανός παίρνει μέρος και σε αγώνες αντοχής, όπως οι 24 ώρες της Daytona, τα 500 μίλια της Indianapolis και οι 24 ώρες του Le Mans, σε μια προσπάθεια να γίνει ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός στον κόσμο, στοχεύοντας στο «triple crown». Ο Nico Rosberg πιστεύει πως ο 36χρονος δεν έχει καμία ελπίδα πλέον στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, γι’ αυτό και τρέχει σε άλλες κατηγορίες.

Κάνει αγώνες στα 500 μίλια της Indianapolis και το Le Mans, επειδή δεν έχει καμία ελπίδα στη Formula 1. Οπότε, θα πρέπει να κοιτάξεις σε άλλα πράγματα για να ικανοποιήσεις την δίψα σου για νίκη, μιας και, το να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν είναι επιλογή. Είναι μια μεγάλη πρόκληση γι’ αυτόν να είναι ο πιο ευέλικτος οδηγός του πλανήτη. Θα κερδίσει κάποιο μεγάλο βραβείο το 2018; Όχι. Θα είναι στο βάθρο; Γιατί όχι μια τρίτη θέση.

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι ίσως λίγο προκλητικές. Λες μετά την απάντηση του Lewis Hamilton, να έχουμε και την απάντηση του Alonso;