Η Lamborghini παρουσίασε την συγκεκριμένη έκδοση της Diablo στην έκθεση της Γενεύης του 1999 και από τότε, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα πλέον σπάνια και ποθητά μοντέλα της εταιρίας. Επί της ουσίας, η Diablo GT ήταν η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής Diablo GT2.

Από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Sant’Agata βγήκαν μόλις 80 αυτοκίνητα, με την συγκεκριμένη μαύρη να είναι η 12η, η οποία έχει διανύσει μόλις 276 χλμ. από το 1999. Κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με χωρητικότητα 6 λίτρων που αποδίδει 575 άλογα στις 7.300 σ.α.λ. χάρη στη νέα εισαγωγή και εξάτμιση, τις μπιέλες τιτανίου και τον νέο, ελαφρύτερο στροφαλοφόρο άξονα.

Όμως η Diablo GT δεν ήταν μόνο ιπποδύναμη. Με την εκτενή χρήση ανθρακονημάτων τόσο στο εξωτερικό –μόνο η οροφή και οι πόρτες ήταν από αλουμίνιο- όσο και στο εσωτερικό, η GT ήταν 70 κιλά ελαφρύτερη από την SV και 165 (!) κιλά ελαφρύτερη από την VT. Όλα αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα 0-160 χλμ/ώρα της τάξης των 8 δευτερολέπτων και τελική ταχύτητα που έφτανε τα 346 χλμ/ώρα. Ο “ταύρος” θα βγει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s, και υπολογίζεται ότι θα “ακουμπήσει” το 1 εκατομμύριο ευρώ.