Τον Νοέμβριο του 2017 η Lamborghini είχε παραδώσει στην Αυτού Αγιότητα, Πάπα Φραγκίσκο, μια πισωκίνητη Huracan, παραμετροποιημένη από το τμήμα Ad Personam.

Το αυτοκίνητο φέρει την υπογραφή του Πάπα στο καπό, είναι βαμμένο σε λευκό “Bianco Monocerus” χρώμα και φέρει χρυσαφί “Giallo Tiberino” λωρίδες, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στα χρώμα της σημαίας της πόλης του Βατικανού. Φορά ζάντες 20″ και στο εσωτερικό συναντάμε ασπρόμαυρες δερμάτινες επενδύσεις με χρυσαφί ραφές. 

Ωστόσο μην περιμένεις το αυτοκίνητο να μείνει σε κάποιο υπόγειο του Βατικανού, μιας και τον επόμενο μήνα θα δημοπρατηθεί από τον RM Sotheby’s στο περιθώριο του GP του Μονακό, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το 70% των χρημάτων θα δοθεί στην πόλη Νινευή του Ιράκ, μια πόλη που δέχτηκε έντονη επίθεση και πολιορκήθηκε από το ISIS. Το 10% θα πάει στο ίδρυμα “Amici per il Centrafrica Onlus”, το 10% στο Groupe International Chirurgiens Amis de la Main (GICAM) και το άλλο 10% στο Pope John XXIII Community Association.