Μια από τις αλλαγές που θέλησε να εφαρμόσει η Liberty Media από τη φετινή χρονιά είναι η κατάργηση των grid girls. Η παρουσία των κοριτσιών στο grid αρέσει σε πολλούς, ωστόσο η αλήθεια είναι πως αυτό αποτελεί μόνο τη βιτρίνα και πως τα προβλήματα της Formula 1 είναι πολύ πιο ουσιαστικά και θεμελιώδη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ με την απόφαση των Αμερικανών.

Παρά την κατάργηση των grid girls, το Μονακό υψώνει το ανάστημά του και ξεκαθαρίζει πως η γυναικεία παρουσία θα βρίσκεται για μία ακόμα φορά στο grid της εκκίνησης, μόνο που τώρα δε θα εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς, όπως δηλώνει ο Michel Boeri, Πρόεδρος του Automobile Club de Monaco.

Η σχέση με τη Liberty Media είναι καλή, επειδή καταλαβαίνουν ότι το Μονακό δεν είναι Spa ή Monza. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη Liberty Media, εκτός από το θέμα με τα grid girls. Θα βρίσκονται εκεί, στο grid, αλλά δε θα κρατούν κάποια διαφημιστική πινακίδα. Είναι όμορφα και οι κάμερες θα τις καταγράφουν για μία ακόμα φορά.

Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η Ρωσία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Dmitry Kozak.

Αν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, θα αναβιώσουμε αυτή την παράδοση. Επιπλέον, τα κορίτσια μας είναι τα πιο όμορφα.