Ντουμπάι: Ηλεκτρονικές πινακίδες για αυτόματα πρόστιμα

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ηλεκτρονικές πινακίδες αυτοκινήτων που θα είναι συνδεδεμένες με τα συστήματα της τροχαίας, έτσι ώστε να μπορούν οι αρχές να εντοπίζουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα, αλλά και να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο κάθε παραβατική συμπεριφορά των οδηγών.

Οι συμβατικές πινακίδες στο εμιράτο θα αντικατασταθούν με έξυπνες ψηφιακές οθόνες-πινακίδες που θα έχουν GPS, μέσω του οποίου θα επικοινωνούν με τα κεντρικά της αστυνομίας αλλά και μεταξύ τους, ώστε τα αυτοκίνητα να είναι έτσι συνδεδεμένα και να ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παρότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας οδικών δικτύων και μεταφορών, είπε πως με το μέτρο θα εντοπίζονται γρηγορότερα τα ατυχήματα, και οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στην υπηρεσία ώστε να πραγματοποιήσουν την ετήσια ανανέωση της πινακίδας τους, ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις πως οι νέες πινακίδες παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των πωλητών, διευκολύνοντας τις αρχές να δίνουν πρόστιμα στους οδηγούς που κινούνται εκτός ορίων ταχύτητας.

ΠηγήGulfnews

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...