Το Νοέμβριο του 2019 ξεκινά η παραγωγή του Tesla Model Y

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Tesla στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή της SUV έκδοση του Model 3 στη Καλιφόρνια σε 19 μήνες από σήμερα, με την συναρμολόγηση του στην Κίνα να ξεκινά δύο χρόνια αργότερα.

Ο Elon Musk δέχεται προκαταρκτικές προσφορές για συμβόλαια προμηθευτών για το Model Y, με την Tesla να έχει δώσει στους προμηθευτές ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, ενώ δεν τους έχει ενημερώσει για το ακριβές χρονοδιάγραμμα παραγωγής. Έχει υποδείξει, όμως, ότι το όχημα θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Fremont.

Παλιότερα, ο Musk είχε αναφέρει ότι το Mode Y θα έχει μόλις 100 μέτρα καλωδίων, όταν το Model S έχει καλώδια που καλύπτουν 3 χιλιόμετρα, ενώ το Model 3 καλώδια μήκους 1,52 χλμ. Η τεράστια αυτή μείωση χρήσης καλωδίων θα καταστεί δυνατή χάρη στα νέα ηλεκτρικά συστήματα που χρησιμοποιούν διαφορετική τάση και στον νέο εξοπλισμό μετάδοσης. Το Model Y αναμένεται στην αγορά το 2019/2020 και θα κατασκευάζεται στην πλατφόρμα του Model 3.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...