Τα ελαστικά για το Γαλλικό Grand Prix

Σχετικά άρθρα

Η μοναδική καινούρια προσθήκη για το φετινό πρόγραμμα της Formula 1 είναι το Γαλλικό Grand Prix, το οποίο θα διεξαχθεί στις 22-24 Ιουνίου, στην πίστα του Paul Ricard και όχι στο Magny-Cours, παρά την επιθυμία των περισσότερων οπαδών, αφού η χάραξη είναι σαφώς καλύτερη και πιο συναρπαστική.

Αυτό λίγη σημασία έχει για την Pirelli η οποία ανακοίνωσε σήμερα τις γόμες που θα διατεθούν στους οδηγούς κατά τη διάρκεια του 3ημέρου. Χωρίς να έχουμε εκπλήξεις, βλέπουμε ότι από την ιταλική εταιρεία θα δοθούν η ultrasoft, η πολύ μαλακή και η μαλακή γόμα, όπως άλλωστε και στους περισσότερους αγώνες.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε οδηγός θα πρέπει να κρατήσει ένα σετ μαλακότερης γόμας -στην προκειμένη περίπτωση της ultrasoft- για το Q3. Για τους δέκα οδηγούς που δε θα προκριθούν στην τελική φάση των κατατακτήριων, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο σετ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επιπλέον, κάθε οδηγός θα πρέπει να έχει διαθέσιμο για τον αγώνα ένα σετ από τις άλλες δύο γόμες. Έτσι, οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα υπόλοιπα 10 από τα 13 σετ που έχουν κατά τη διάρκεια ενός 3ημέρου.

Grand Prix Ροζ Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Μπλε Πορτοκαλί
Αυστραλία Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Κίνα
Ultrasoft Μαλακά Μεσαία
Αζερμπαϊτζάν
Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Ισπανία
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μονακό
Hypersoft Ultrasoft Πολύ μαλακά
Καναδάς
Hypersoft Ultrasoft Πολύ μαλακά
Γαλλία
Ultrasoft Πολύ μαλακά  Μαλακά
ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...