Ένας από τους οδηγούς που έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή τους στα τρία πρώτα Grands Prix είναι ο Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός έχει δώσει στη Renault τους 22 από τους 25 βαθμούς, ενώ ο ίδιος ισοβαθμεί με τον Fernando Alonso, όντας κυρίαρχος απέναντι στον Carlos Sainz, τόσο στις κατατακτήριες όσο και στους αγώνες.

Ο 30χρονος είναι εξαιρετικά σταθερός ήδη από την περσινή σεζόν, όταν και τερμάτιζε πίσω από τις τρεις κορυφαίες ομάδες. Αυτό συνεχίζει να κάνει κει φέτος, έχοντας μία έβδομη θέση και δύο έκτες θέσεις στους τρεις πρώτους αγώνες. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δεν βιάζεται να κρίνει τη σεζόν από τώρα, ενώ την ίδια ώρα λέει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά για να ανέβει στο βάθρο, αφού αυτό εξαρτάται κυρίως από την ανταγωνιστικότητα της R.S.18.

Νομίζω ότι νιώθω αρκετά σίγουρος και χαρούμενος, και αυτά τα μονοθέσια με την περισσότερη κάθετη δύναμη συγκριτικά με τα μονοθέσια της περασμένης γενιάς πιθανώς να μου ταιριάζουν περισσότερο. Αυτή τη στιγμή, νιώθω ότι, με όλες τις χρονιές που έχω διανύσει και την εμπειρία που έχω, είμαι ίσως ανάμεσα στις καλύτερες αποδόσεις που είχα ποτέ μου.

Είμαι χαρούμενος, αλλά είναι πολύ νωρίς για να επαινούμε τη σεζόν. Το γεγονός ότι δεν έχω ανέβει ακόμα στο βάθρο, δείχνει την κατάσταση του αθλήματος, οπότε δεν είμαι πολύ απογοητευμένος γι’ αυτό. Φυσικά και κάποτε τελειώνει η υπομονή σου και δεν το βλέπεις έτσι, αλλά δεν υπάρχουν πολλά που μπορώ να κάνω.