Μπορεί οι πρώτες φωτογραφίες του Grand Commander να έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και περίπου τρεις μήνες, η Jeep, όμως, επέλεξε την έκθεση του Πεκίνου για την επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου. Αρχικά, το μεγάλο επταθέσιο SUV μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας θα κυκλοφορήσει μόνο στην Κίνα, και σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από του Yuntu concept, αλλά γενικά μοιάζει με ένα πολύ μεγαλύτερο Compass, αν και η πίσω κολόνα φέρνει αρκετά σε αυτή του Renegade.

Το μήκος του Grand Commander αγγίζει τα 4.879 χλστ., μόλις 50 χλστ. μεγαλύτερο από το Grand Cherokee, ενώ το μεταξόνιο του Grand Commander είναι μικρότερο κατά σχεδόν 100 χλστ. από αυτό. Είναι, επίσης, περίπου 5 εκατοστά πιο στενό από το Grand Cherokee, με ότι αυτό σημαίνει για την άνεση των επιβατών. Στο εσωτερικό φέρει δερμάτινες επενδύσεις, τριάκτινο τιμόνι, μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, ενώ οθόνη υπάρχει ανάμεσα και στα όργανα του πίνακα οργάνων.

Μηχανικά, το Grand Commander είναι διαθέσιμο μόνο με έναν 2-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, προερχόμενο από τα Cherokee και Wrangler, με την απόδοση του να ανέρχεται τα 231 άλογα και 350 Nm ροπής, αντί για τα 270 άλογα και 400 Nm ροπή που έχουν τα προαναφερθέντα μοντέλα. Ο κινητήρας του Grand Commander συνυδάζεται με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να στέλνεται στον εμπρός ή και στους δύο άξονες.